skip to Main Content

Corrie van Binsbergen

Corrie van Binsbergen is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken. Ze initieert daarmee grensoverschrijdende projecten. Bekend werd ze met Corrie en de Brokken en Corrie en de Grote Brokken. Verhalen en poëzie zijn sinds 2000 belangrijke drijfveren in haar carrière. Ze werkte samen met vele schrijvers zoals Remco Campert, Kees van Kooten en Esther Gerritsen. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking.

Corrie van Binsbergen speelt al gitaar vanaf haar 7e. Ze studeerde klassiek gitaar aan het Utrechts Conservatorium en studeerde af in 1984. Al tijdens haar studie speelde ze ook elektrisch gitaar en basgitaar, deed een jaar slagwerk op het conservatorium.Ze volgde daar ook lessen elektronische muziek bij Ton Bruynèl. Ze heeft ervaring op een zeer breed terrein in de muziek van pop tot kamermuziek en van dansproducties tot in de huisband van een TV-show en zelfs het circus. Die brede muzikale achtergrond vindt zijn weerklank in haar muziek. Die is daardoor niet direct in een bestaande categorie onder te brengen. Corrie van Binsbergen heeft zowel in haar composities als in haar gitaarspel een geheel eigen stijl en idioom ontwikkeld.

Music and Words

In de serie Music And Words op Festival Better Get Hit speelt ze met schrijster Ellen Deckwitz

Boy Edgar Prijs 

Van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

Corrie Van Binsbergen
Back To Top
×Close search
Zoeken