skip to Main Content

Joseph Bowie met Licks & Brains: NU-Jazz XXL

Met Joseph Bowie die in 1953 geboren is in Saint Louis, Missouri heeft Better Get Hit een top trombonist, multi-instrumentalist en zanger aan de line up toegevoegd. Hij is vooral bekend geworden als de leider van de freefunk band Defunkt. Met Licks & Brains is het een garantie voor vette swingende en groovende funk waarbij het dak van Theaters Tilburg het zwaar te verduren gaat krijgen.

Wie is Joseph Bowie?

Bowie is een broer van de avant-garde-jazztrompettist Lester Bowie en saxofonist Byron Bowie. Joseph leerde piano en congas spelen, maar stapte later over op de trombone. Als jongen speelde hij onder meer met bluesmusici Albert King en Little Milton. Zijn muzikale loopbaan begon hij bij een muziekcollectief uit St.Louis, Black Artists Group, waarmee hij twee jaar in Parijs verbleef. Hij was lid van de Human Arts Ensemble, eveneens een collectief uit St.Louis, en werkte met verschillende groepen van no wave-saxofonist James Chance.

Defunkt

Uit een van die groepen, James White and the Blacks, kwam rond 1978 de groep Defunkt voort. In de eerste helft van de jaren tachtig kampte Bowie met drugsproblemen en de groep was gedurende enkele jaren niet actief. Bowie ontdekte in die tijd het Boeddhisme. Rond 1986 was hij weer terug in de muziek en kwam hij met een nieuwe Defunkt, die sindsdien niet meer is weggeweest. Naast zijn werk met Defunkt was hij actief bij verschillende andere musici en groepen, zoals de Ethnic Heritage Ensemble en de bigband van David Murray.

Licks & Brains

Licks & Brains is een 18 koppige Nederlandse Soul/Funk/Jazz big band o.l.v  Rolf Delfos; de altist bekend van de ASQ, Houdini’s, Jazzinvaders, e.v.a.  Rolf Delfos is een van de leidende altisten in de Nederlandse muziekscene met een indrukwekkend oeuvre aan albums en projecten.

Zijn Licks & Brains heeft inmiddels 4 albums op hun naam staan en toerde reeds over de hele wereld. Ze hebben net hun laatste album afgemaakt : “NEXT!” featuring Defunkt’s lead zanger en trombonist Joseph Bowie (USA). Bowie de showman heeft een reputatie als legendarische live-performer en speelde met Defunkt op vele rock- en jazzfestivals.

Gegarandeerd het dak er af met deze enthousiaste, energieke en soulvolle performers!

SPECIAL GUEST MRS. HIPS (SIMONE ROERADE):

Soul, Funk, Jazz …. het zit er allemaal op bij een van de allerkrachtigste en mooiste stemmen van Nederland. Zangeres Simone Roerade draait alweer een tijdje mee en maakte in de jaren‘90 furore als zangeres bij Candy Dulfers band waarmee ze over de hele wereld toerde. Ook scoorde ze een nummer 1 hit in Spanje met haar eigen band Hips. Simone is in veel verschillende formaties te bewonderen maar alweer een tijdje als vaste gast bij Licks&Brains.

http://www.mrships.nl

Back To Top
×Close search
Zoeken