skip to Main Content

Remy van Kesteren

Harpist Remy van Kesteren werd al op tienjarige leeftijd toegelaten tot het Utrechts Conservatorium. In 2010 studeerde hij er met de hoogste onderscheiding af. Daarna vervolgde Remy zijn opleiding aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris. Hij studeerde daar bij de beroemde harpiste Isabelle Moretti. In 2012 behaalde hij ‘summa cum laude’ zijn masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Prijzen

Remy Van Kesteren heeft vele prijzen gewonnen. Hij won o.a. de Elisabeth Evertsprijs, de eerste prijzen bij het Nederlands Harpconcours, het Prinses Christina Concours en de finale van het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, de Grachtenfestival Prijs en de Nederlandse Muziekprijs. De 3e plaats op het Internationaal Harpconcours in Moskou in 2008.  In 2009 de 3e prijs op het prestigieuze Internationaal Harpconcours in Israël. In oktober 2012 trok hij door het land als laureaat van Dutch Classical Talent. Een stimuleringsproject van onder meer Koninklijk Concertgebouworkest en Radio 4.

 

Music and Words

Op Festival Better Get Hit speelt Remy met Martin Fondse en Kees van Kooten in de serie Music and Words

Concerten

Zijn vele prijzen leidden tot concerten over de hele wereld. Op zijn zestiende debuteerde hij al in het Amsterdamse Concertgebouw met het Nederlands Kamerorkest.  Ook trad hij op in Carnegie Hall, New York. In 2011 was hij Young Artist in Residence bij de NJO Muziekzomer in Gelderland. Eind 2012 toerde hij door Nederland, België, Luxemburg en Duitsland in de fameuze Night of the Proms. Als enige klassieke solist trad hij op naast spraakmakende popartiesten als Anastacia en de legendarische Jacksons.

Dutch Harp Festival

Op zijn twintigste richtte hij het Dutch Harp Festival op. Hij werkte er met prominente artiesten als schrijver/dichter Kees van Kooten, sopraan Claron McFadden en choreograaf Hans van Manen. Met Van Manen werkte Remy bovendien aan een nieuw ballet, dat in het voorjaar van 2014 zijn wereldpremière beleefde bij Het Nationale Ballet.

Radio en TV

Remy van Kesteren is een veelgevraagde gast op radio en tv. Zo trad hij op in De Wereld Draait Door, VPRO’s Vrije Geluiden, GIEL – het ochtendprogramma van Giel Beelen op 3FM, De Tiende van Tijl, Wie is de Mol en Met het Oog op Morgen en schoof hij onder andere aan tafel in de Nieuwsshow op TROS Radio 1, NTR Diskotabel en KRO’s De Ochtend van Vier. In januari 2016 deed hij mee aan Wie is de Mol?.

Back To Top
×Close search
Zoeken