skip to Main Content

Music & Words

Better Get Hit Festival presenteert Music & Words. Een serie van poëzie en literatuur in combinatie met muziek. Enkele van de beste Nederlandse schrijvers zoals Kees van Kooten, Ellen Deckwitz, Jules Deelder, Ronald Giphart, Christine Otten en Dimitri Verhulst nemen je mee in hun dromen, overtuiging, fantasie, vervreemding en alles daarbuiten. De muzikale ondersteuning is in handen van onder andere Martin Fondse, Corrie van Binsbergen, Boris van der Lek en Remy van Kesteren. Music & Words vindt plaats in de intieme setting van de Audax-zaal in Theaters Tilburg. Babs Gons treedt op met Mirte Hartland.

Wie is Babs Gons?

Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker, host en docent creatief schrijven. La Grande Dame van het Spoken Word, zo wordt Babs Gons wel genoemd. En terecht. Deze Amsterdamse schrijfster, performer en theatermaakster is de stuwende kracht achter een duizelingwekkende serie spokenword-initiatieven. Een heel nieuwe generatie talent is er al uit voortgekomen.

What you hear is what you get

Haar stijl kenmerkt zich door haar persoonlijke verhalen met herkenbare en universele thema’s. Dicht op de huid. Eerlijk. Geen woordgrappen of opgeheven vingertjes maar gewoon de wereld door haar ogen. Ze deelt met haar woorden rake klappen uit. Babs ontroert maar laat je met het grootste gemak ook lachen. Als oprichter en artistiek leider van Palabras en Poetry Circle Nowhere begon ze al op jonge leeftijd. Haar bijnamen gaan van Dramakoningin, tot Le Grande Dame van de spoken word.

Clubspoken

Babs Gons is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken. Ze heeft een eigen performancecollectief De Vurige Harten Club. Babs Gons stond op talloze podia in Nederland, droeg voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Groot-Brittannië en België.

Babs Woordsalon

Babs Gons is lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso.  Daarnaast presenteert ze verschillende programma’s, waaronder de muzikaal-literaire show Babs’ Woordsalon waarmee zo o.a. op Oerol en Lowlands stond. Ze is ook jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs.

Delen van verhalen

Babs Gons gelooft vurig in de kracht van het delen van verhalen. Maakt dat, zowel als coach en als artiest, het centrum van haar universum. Een creatieve woordkunstenaar met een bite. Met de gave om woorden tot leven brengen.

Babs Gons
Babs Gons
Back To Top
×Close search
Zoeken