skip to Main Content

Music and Words

Festival Better Get Hit  presenteert Music & Words. Een serie van poëzie en literatuur in combinatie met muziek. Enkele van de beste Nederlandse schrijvers zoals Kees van Kooten, Ellen Deckwitz, Jules Deelder, Ronald Giphart, Christine Otten en Dimitri Verhulst nemen je mee in hun dromen, overtuiging, fantasie, vervreemding en alles daarbuiten. De muzikale ondersteuning is in handen van onder andere Martin Fondse, Corrie van Binsbergen, Boris van der Lek en Remy van Kesteren. Music & Words vindt plaats in de intieme setting van de Audax-zaal in Theaters Tilburg. Christine speelt op 12 januari met Jan Klug op Sopraansax en Theremin.

Christine Otten

The Last Poets- De Laatste Dichters

Christine Otten (Deventer, 1961) is schrijver. Haar grote doorbraak kwam in 2004 met de grote roman De Laatste Dichters (The Last Poets)  die genomineerd werd voor de Libris Literatuur Prijs. Het boek is bewerkt voor theater en is vertaald in het Engels.

Good Luck & Rafaël

In 2011 verzorgde Otten samen met fotokunstenaar Erik Kessels het boekenweekessay Good Luck. Haar roman Rafaël (2014) wordt verfilmd. Ze is ook actief als performer en bedenker en presentator van succesvolle literaire variétéprogramma’s als Bijlmer Boekt! Afkomstig uit een onconventioneel arbeidersmilieu (opa was worstelaar en acrobaat) waar maatschappelijk engagement vanzelfsprekend was, toont Otten zich als een betrokken auteur.

Waarom schrijft Christine Otten?

  • Ik schrijf omdat ik me wil verbinden met andere mensen.
  • Ik schrijf omdat ik anders verloren zou zijn.
  • Ik schrijf omdat de wereld zo rijk is aan verhalen en ik niet opgesloten wil zijn in mijn eigen verhaal, mijn eigen wereld, mijn eigen leven, mijn eigen lichaam. Door romans te schrijven kan ik iemand anders zijn, kan ik een man zijn, of zwart, oud, of weer een kind, een moslim, een crimineel een muzikant of een psychiater of iemand uit een heel andere tijd.
  • Door mezelf onder te dompelen in andere levens, andere werelden, via taal, woorden, kan ik de wereld een beetje beter begrijpen, het leven, leer ik mezelf een beetje beter begrijpen.
  • Ik schrijf omdat ik me met andere mensen wil verbinden.
  • Ik schrijf omdat ik niet opgesloten wil zijn in mijn eigen wereld, mijn eigen leven, mijn eigen lichaam.
Christine Otten
Christine Otten Last Poets
Back To Top
×Close search
Zoeken