skip to Main Content

Rilan & The Bombardiers

Rilan Ramhane is een Haarlemmer die wordt getekend door zijn enorme afrokapsel. Samen met The Bombardiers speelt hij “rock ’n soul”. Hun eerste single is ‘Happy Jack’ en komt uit in 2012. De debuut-EP Walking On Fire volgt in de zomer van 2015.

Rilan komt al op jonge leeftijd in aanraking met muziek doordat er in zijn ouderlijk huis veel naar geluisterd wordt. De muziek varieert van klassieke stukken en jazz tot aan Afrikaanse folk en rock ’n roll. Vanaf het moment dat Rilan gaat samenwonen met zijn oudere broer, slaat de spreekwoordelijke vonk over en begint Rilan bewust zijn muzikale spectrum te verbreden. Zo leert hij over melodie en akkoordenschema’s door te luisteren naar Jimi Hendrix en The Beatles.

SERIOUS TALENT

Vlak voor de zomer van 2012 wordt Rilan met zijn band uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM met het nummer ‘Happy Jack’. Ook bij Radio 6 steunt Rilan, want de muzikant krijgt tevens de titel Radio 6 Soul & Jazz Talent. In mei 2012 maakt Rilan zijn televisiedebuut bij De Wereld Draait Door, datzelfde jaar staat hij op het bevrijdingsfestival in Haarlem.

Walking On Fire

Rilan brengt in de zomer van 2015 zijn debuut EP Walking On Fire uit. De muziek op de EP bevat een mix van soul, hiphop, disco en jazz. Tijdens live performance wordt Rilan begeleid door de band The Bombardiers. Het is een sterke combinatie.

2018: Radio 2, 3FM Serious Talent & Radio 6 Soul & Jazz talent

Met een uitverkochte tour en een booming festivalseizoen achter de rug heeft Rilan & the Bombardiers dit jaar zeker niet stil gezeten. Eerder behaalde zij topsongs bij NPO Radio 2, werden zij benoemd tot 3FM Serious Talent en Radio 6 Soul & Jazz Talent.

Buitenland

In het buitenland is Rilan & the Bombardiers ook niet onopgemerkt gebleven. Hun tracks zijn opgepikt door de populaire blog Hilly Dilly. De titeltrack van de eerste EP ‘Walking on Fire’ werd eveneens gebruikt in 3 grote Hollywood series. (Netflix / HULU / FOX: Shooter, Shut Eye and Rosewood) Rilan & the Bombardiers wordt gekenmerkt door zijn eclectische stijl van pop, funk, rap, rythm-and-blues. De energieke liveshow en de charismatische en unieke performance van frontman Rilan zorgen ervoor dat je een optreden niet snel vergeet.

Debuutalbum

Vers terug, geïnspireerd door New York City, hebben ze op 6 oktober 2018 hun debuutalbum “Afro Dite” uitgebracht.

Rilan and the Bombardiers
Rilan and the Bombardiers
Back To Top
×Close search
Zoeken