skip to Main Content

Music and Words

Festival Better Get Hit  presenteert Music & Words. Een serie van poëzie en literatuur in combinatie met muziek. Enkele van de beste Nederlandse schrijvers zoals Kees van Kooten, Ellen Deckwitz, Jules Deelder, Ronald Giphart, Christine Otten en Dimitri Verhulst nemen je mee in hun dromen, overtuiging, fantasie, vervreemding en alles daarbuiten. De muzikale ondersteuning is in handen van onder andere Martin Fondse, Corrie van Binsbergen, Boris van der Lek en Remy van Kesteren. Music & Words vindt plaats in de intieme setting van de Audax-zaal in Theaters Tilburg. Rinus van der Heijden’s voordracht staat in het teken van zijn boek “Jazz In Tilburg”

Wie is Rinus van der Heijden?

Rinus van der Heijden is geboren in Helmond in 1945 maar woont al geruime tijd in Tilburg. In 1978 was hij een van de grondleggers van het magazine JazzNu, waarvan hij ook zes jaar uitgever was en gedurende negen jaar redacteur. Hij was lange tijd kunstredacteur voor het Brabants Dagblad (en de voorlopers), met als specialismen jazz, theaterdans en klassieke muziek. In 2004 was hij jurylid van de belangrijkste Nederlandse prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek, de Boy Edgar Prijs.

Website JazzNu

Van der Heijden verzorgt lezingen en workshops op het gebied van dans. Daarnaast schrijft hij voor onder meer het blad Brabant Cultureel, het tijdschrift Theatermaker en de website JazzNu. Hij verzorgde de teksten in de fotoboeken Tilburg in de jaren ’60 (2007), Tilburg in de jaren ’80 (2008) en Tilburg in de jaren ’70 (2009), en hij was co-auteur van Jazz in Tilburg: Honderd jaar avontuurlijke muziek (2010)

Back To Top
×Close search
Zoeken