skip to Main Content

Better Get Hit Playlist: Eric van der Westen

“Music With Soul”  is de sub titel van ons Festival Better Get Hit dat zijn 2e editie gaat krijgen op 10/11/12 januari 2020 in Theaters Tilburg. Waar moet je dan aan denken en welke keuze ligt daaraan ter grondslag? Nou, allereerst ben ik er van overtuigd dat alle op zwarte Afro-Amerikaanse muziekstijlen heel nauw met elkaar verbonden zijn. De basis voor al deze muziekgenres is de blues van waar uit vele verschillende muziekrichtingen ontstonden maar altijd aan elkaar gelinkt waren door hun gedeelde wortels. Ik hou van de (oude) blues, van ruige jazz, vette soul, beetje slickere funk, groovy R&B en disco – volgens legende (en op de BGH longlist staande) Neil Rodgers “soul met een stevige 4 on the floor beat”. Ik heb één voorwaarde aan al die muziekgenres: het moet écht goed “grooven” en net even anders zijn.

Ik heb één voorwaarde aan al die muziekgenres: het moet écht goed “grooven” en net even anders zijn.

Ten tweede denk ik dat iedereen de vooroordelen over de genres heel snel over boord gooit wanneer men er mee in aanraking komt. Het meemaken van een heel intens concert is iets heel bijzonders. Je voelt de onuitspreekbare energie van de musici die iets vertellen wat we graag horen: n.l. dat het leven mooier en beter wordt met passie en liefde. Je wordt ermee in je ziel geraakt…..

In deze lijst staan de artiesten die wat mij betreft dat brengen en wellicht dat ook kunnen gaan doen op onze 2e editie. Sommigen kunnen we wellicht boeken, anderen staan op onze verlanglijst omdat ze te groot zijn (of nu niet beschikbaar) maar jullie kunnen er zeker van zijn dat we alles zullen doen om weer een heel gevarieerd vet programma neer te zetten.

Wordt vervolgd….

 


Eric van der Westen

OPEN PLAYLIST
Back To Top
×Close search
Zoeken