skip to Main Content

Seba Kaapstad

Seba Kaapstad is een van de bands waarvan we denken dat ze een grote toekomst tegemoet gaan.  Soms zijn er van die bands waarvan je bij de 1e tonen weet dat het iets bijzonders is. Seba Kaapstad; een band van Zuid Afrikanen, Swazis en Duitsers is zo’n band. Je wordt meteen gepakt door de krachtige, levenslustige neo-soul met grote hit potentie.

Invloed van o.a. Erikah Badu

De muziek heeft soms iets weg van Erikah Badu, Jill Scott, The Roots, Flying Lotus & Thundercat maar Seba Kaapstad is een absoluut eigentijdse nu-soul band die een sterk eigen karakter heeft gevonden. Luister maar eens naar de track “Africa” van hun debuutalbum “Thina”: een prachtig voorbeeld van wat deze band allemaal in haar mars heeft.  De mix van Soul, Rap, R&B en jazz is verschrikkelijk aanstekelijk. Check hun muziek maar eens op Spotify als je het nog niet kent!

Wat is het verhaal achter Seba Kaapstad?

In 2013 land de Duitse contrabassist Sebastian Schuster op de Kaapse Kusten. Hij kon niet voorzien dat zijn verblijf zo’n impact op zijn leven zou hebben. Hij studeerde op UCT en ontmoette een hoop getalenteerde Kaapse musici.  Later dat jaar start hij de samenwerking met zangeres en rapper  Zoe Modiga and Ndumiso Manana.  De samenwerking intensiveert en de chemie ontstaat tussen de musici. “Wat denken jullie? Zullen we in Duitsland gaan opnemen?” Vanaf dat moment  was de band in een tunnelvisie aan het werk aan wat Seba Kaapstad zou worden. Philip Scheibel (ofwel Pheel) sloot zich daarna aan als percussionist en producer.

“After an incredible time writing and producing the album „Thina”, it feels just amazing to be able to share it at „Better Get hit Festival”. We got a lot of love from ppl of all possible countries but especially also from the Dutch. Now we can’t wait to get out and let you guys hear it live.”

Back To Top
×Close search
Zoeken