skip to Main Content

Aafke Romeijn (Music & Words)

Ook dit jaar hebben we in de Jacques De Leeuw zaal weer de serie Music & Words. Aafke Romeijn is één van de schrijvers die we daar brengen i.s.m. Festival Tilt. In uiterst  intieme zetting komen gedichten, literaire voordrachten etc. samen met muziek. Bij Aafke is die mix haar handelsmerk.  Ze zingt, schrijft, twittert en blogt over politiek, feminisme, haar kat Henk en pulp-tv. Deze bijzondere loot aan de moderne literatuur-muziek boom is de koningin van de Nederlandstalige Electropop. Ze noemt zich een kruising tussen Daft Punk, Spinvis en Peaches.

Wie is Aafke Romeijn?

Ze is muzikant, journalist & schrijver. Haar kat heet Henk. Dikke beats, messcherpe teksten en analoge synthesizers: Aafke Romeijn (1986) is de ongekroonde koningin van de Nederlandstalige electropop. Denk: Spinvis meets Daft Punk meets Peaches, en je komt al een heel eind in de richting. Misschien ken je haar van Alles Went, het hipsterliedje dat ze met Sef maakte, misschien heb je haar voorbij zien rennen op twitter: Aafke is nooit bang om het achterste van haar tong te laten zien. In april 2018 kwam haar debuutroman Concept M uit bij De Arbeiderspers, in mei 2019 verscheen haar nieuwe album M, de soundtrack bij het boek.

AAFKE ROMEIJN NIEUWE WRITER IN RESIDENCE TILT & TILBURG UNIVERSITY

Schrijver en muzikant Aafke Romeijn zal het komende half jaar Tilburg gaan ontdekken aan de hand van bezoeken aan de stad en de universiteit. Tilt en Tilburg University slaan de handen ineen om met het nieuwe writer in residence-programma een brug tussen literatuur en wetenschappelijk onderzoek te slaan. Het resultaat van de kennismaking zal onder meer gepresenteerd worden op Tilt Festival op zaterdag 14 maart. 2020.

Fotografie slider Marc Deurloo

Aafke Romeijn
Back To Top
×Close search
Zoeken