skip to Main Content

Amsterdam Funk Orchestra

Funk bracht tenorsaxofonist Efraïm Trujillo en altsaxofonist Matthijs Klinkert samen in het Amsterdam Funk Orchestra. De eerste is een, in de VS geboren,  ras musicus en de tweede een begenadigd solist met een “dayjob” als strategisch ontwerper. De ambitie om de grootste funkband in Nederland op te zetten realiseerden de heren in 2014 . Het debuutalbum Pure Fiction kwam uit in 2017. De band was te gast in o.a. “De Wereld Draait Door” en speelde eerder op vele grote pop en jazz festivals. Een Funkpareltje in de Lage Landen!

Wat is The Amsterdam Funk Orchestra?

De grootste funkband van Nederland werd opgericht in 2014 door Efraïm Trujillo (musical director) en Matthijs Klinkert (lead alt). Het is inmiddels de snelst rijzende ster in de clubs.  Zowel in het jazz- als het popcircuit.
De band speelt vol overgave klassieke funk en afrofunk. Dat wordt speciaal geschreven en gearrangeerd voor deze band door Efraïm Trujillo. De band kent haar klassiekers en speelt natuurlijk ook stukken van o.a. Fela Kuti. De grote ritmesectie heeft dubbel uitgevoerde percussie.  Daarom is dit een band waarbij je niet kunt blijven zitten!

Beroemde gasten

Optredens met saxofonist Benjamin Herman, zanger Steffen Morrison, zangeres Denise Jannah en gitarist Anton Goudsmit en vestigen de naam en live reputatie. In 2017 is de eerste CD uitgekomen, getiteld PURE FICTION. 
Dit swingende orkest is een spectaculaire, feestelijke en vooral ook dansbare band. Die gaat Festival Better Get Hit op z’n kop zetten!

YouTube video Amsterdam Funk Orchestra – Pure Fiction (live)

Back To Top
×Close search
Zoeken