skip to Main Content

Aristoteles

Aristoteles Mendes werd geboren in Angola en groeide op in Zuid Afrika. Hij studeert in 2016 af op de Herman Brood Academie. 
Deze “retro sound” Hip Hopper bracht via Soulection, het bekende platform uit Los Angeles, de single “Jerry Maguire”  uit die meer dan 1,8 miljoen streams heeft op Spotify. Hij tourde al met rapper Hopsin en opende voor Krs One en Freddie Gibbs. Ongetwijfeld gaan we nog heel veel horen van deze gedreven en sociaal geëngageerde artiest!

Wie is Aristoteles?

Aristoteles werd geboren in Angola, woonde later in Zuid Afrika.  Ging daarna 2 jaar terug maar kwam uiteindelijk op 14 jarige leeftijd in Nederland terecht. Via Tiel en Rotterdam lande hij uiteindelijk in Tilburg.
Hij is rustig en doordacht, het resultaat van jong volwassen worden. Zijn vader deed van alles: handel in auto’s, meubels en nachtclubs managen in Zuid Afrika. Hij bracht het gezin uiteindelijk naar Nederland. Na de breuk van zijn ouders keerde  zijn moeder terug naar Angola. Aristoteles zorgde voor zijn zusje terwijl zijn vader moest werken. Begrijpelijk niet de makkelijkste jeugd.
Via zijn vader, een groot liefhebber met een brede smaak, kreeg hij alle muziek met de paplepel ingegoten. Zijn buurman in Angola bracht hem de liefde voor hiphop bij. Zelfs een hiphop toets hoorde bij zijn inwijding in de hiphop cultuur.

Gers Pardoel

In Nederland ging hij zelf aan de slag om langzaam te werken aan zijn eigen stijl. Hij rapt alleen in het Engels en sloeg een aanbod van Gers Pardoel om in het Nederlands te rappen af. Pardoel hielp hem wel om in 013 in het voorprogramma van Hopsin te komen. Daarna was de mogelijkheid om met de Amerikaanse rapper mee door Europa te toeren een geschenk uit de hiphop hemel. Nu werkt hij keihard aan het ontwikkelen van een succesvolle internationale carrière.

Aristotales Mendes
Back To Top
×Close search
Zoeken