skip to Main Content

Het Brabants Jazz Orkest featuring Jasper Blom

Het Brabants Jazz Orkest heeft een rijke voorgeschiedenis. Brabant heeft een heel rijk verleden voor wat betreft big bands. Er waren tijden dat elk zichzelf respecterend bedrijf er een had. Grote jazzmusici zoals pianist Jack van Pol en saxofonist Paul van Kemenade komen voort uit die traditie die naast de Harmonie en Fanfare orkesten een constante stroom van talenten voortbracht. Het Brabant Jazz Orkest staat direct in de lijn van de big band traditie. O.l.v. de Bossche trompettist Jeroen Doomernik speelt deze combinatie van gelouterde veteranen en jonge honden op ons festival een programma van de muziek van Charles Mingus.

Wat is het Brabants Jazz Orkest?

Het Brabants Jazz Orkest opgericht in 2004, is een professionele bigband die haar wortels heeft liggen in de hoofdstad ’s-Hertogenbosch. De conservatorium geschoolde musici komen uit alle windstreken van het land en staan onder leiding van jazz coryfee Jeroen Doomernik.

Niveau en samenwerkingen

Het niveau van dit orkest is gegroeid door de grote diversiteit aan projecten en uit zich in de beheersing van alle jazz gerelateerde speelstijlen en individuele kwaliteiten van haar muzikanten.
Ook de eigenzinnigheid in de keuze van het repertoire, dat zowel moderne als traditionele arrangementen omvat, draagt hieraan bij. Dit wordt onderstreept door de succesvolle samenwerkingen die hbJAZZO reeds is aangegaan met o.a. Eric Vloeimans, Benjamin Herman, Anton Goudsmit, Ferdinand Povel, Fay Claassen, Eric Vaarzon Morel, Deborah Carter, Ack van Rooijen, Paul van Kemenade, Mathias Ruegg (Vienna Art Orchestra) en Joris Roelofs.

Podia

Het is daarom vanzelfsprekend dat dit orkest te vinden is op binnen- en buitenlandse podia. HbJAZZo streeft te allen tijde naar hoogwaardige kwaliteit door middel van een unieke combinatie van creativiteit en kunstzinnigheid. Wekelijkse repetities en tomeloze inzet van het orkest zorgen voor onvergetelijke concerten die nog lang in trommelvlies gebrand zullen staan.

Back To Top
×Close search
Zoeken