skip to Main Content

Joël Domingos

Joël Domingos is een zeer getalenteerde zanger-rapper- producer. Hij mixt r&b, soul en hiphop tot een zeer eigen “blend”. Openhartige liedjes met een stevige Kaap Verdiaanse invloeden maken van Joël een artiest waar we in de toekomst rekening moeten houden. Hij zegt zelf: “Live spelen vind ik het allerleukst. Op plaat zijn dingen toch minder oprecht en neem je misschien een zin twintig keer op voordat ‘t goed klinkt. Live ga je zowel als uitvoerend artiest en als luisteraar veel meer in de muziek zitten. Wat er live gebeurt, is niet meer exact zo te reproduceren.” Met een volledige band aangevuld met twee achtergrond zangeressen is Joël op zijn best dus we hebben hoge verwachtingen!

Wie is Joël Domingos?

Zanger, rapper en producer Joël Domingos maakt moderne popmuziek met invloeden van r&b, soul en hiphop. Hij zegt: ‘Ik wil niet denken meer in hokjes en ik denk dat daar mijn kracht ligt’ omschrijft het oeuvre van de zanger het best. Op zijn nieuwe EP ‘Zoeken In Het Donker Gaat Niet Lukken Zonder Licht’ stroomt hij van openhartige liefdesliedjes naar dansbare Kaapverdiaanse flavours en alles daar tussen in, terwijl het altijd eigen en kenmerkend blijft.

Debuut

In 2017 debuteerde hij als soloartiest met de Lullaby EP, vol zelfgeproduceerde melodieën en sfeervolle zangkoortjes. Dat is tekenend zijn voor zijn kleine en persoonlijke liefdesliedjes. Het jaar daarop lag de focus vooral op de liveshow.Hij stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland waarna hij door pakte met een tour door Nederland tijdens de Popronde.

Zoeken In Het Donker Gaat Niet Lukken Zonder Licht

In 2019 bracht de zanger zijn nieuwe EP ‘Zoeken In Het Donker Gaat Niet Lukken Zonder Licht’ naar buiten. Op de nieuwe EP laat hij horen hoe breed georiënteerd hij is wanneer hij op Mama Zei op zoek gaat naar zijn Kaapverdiaanse roots en op de ballad Laat Het Los openhartig zingt onder begeleiding van alleen een piano en mooie strijkerspartijen. Volgens 3voor12 is het een wonder dat Joël nog niet is doorgebroken bij het grote publiek. Ook Noisey, de toonaangevende muzieksite van Vice, had Joël Domingos al in een vroeg stadium in de gaten; zijn debuutsingle Wij Zijn kreeg daar zijn primeur en zijn muziek is tevens vaak terug te vinden in de playlists van Spotify. Hoe dat klinkt moet je zelf ervaren tijdens een show. “We willen echt dat ‘je had erbij moeten zijn’-gevoel bij je naar boven halen. Elke show is anders, maar dat het uniek en oprecht is, staat vast.” Goede vibes gegarandeerd!

Podium

De warme sound komt op een podium nog beter tot zijn recht dan in de studio. Tijdens een show van Joël Domingos komen de producties tot leven door een volledige band en twee backing-vocalisten. Zijn tracks worden allemaal in een nieuw jasje gestoken en daardoor wordt de show heel dynamisch; de ene keer dwingt hij je te luisteren naar zijn verhaal en het volgende moment laat de band het publiek dansen op een energiek nummer. Optreden zit hem in het bloed. “Live spelen vind ik het allerleukst. Op plaat zijn dingen toch minder oprecht en neem je misschien een zin twintig keer op voordat ‘t goed klinkt. Live ga je zowel als uitvoerend artiest en als luisteraar veel meer in de muziek zitten. Wat er live gebeurt, is niet meer exact zo te reproduceren.”

Back To Top
×Close search
Zoeken