skip to Main Content

Pax The Humanoid

Vanuit de samenwerking met Colin Benders of wel Kyteman en zijn Orchestra komen vele verschillende talenten. Rapper Pax The Humanoid is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende daarvan. Samen met keyboard speler Niels Broos heeft hij een geweldige band opgezet met de missie “To boldly go where no man has gone before”. Verwacht niets anders dan klanken die je dus nog nooit gehoord hebt….

Wie is Pax The Humanoid?

Pax The Humanoid is de vriendelijke buurman MC die een giga vocal talent bleek te zijn. Hij is vooral bekend als de bij fans favoriete frontman van het uiterst succesvolle Kyteman Orchestra. Op zijn solo debuut album ‘The Humanoid’ onderzoekt hij de manier waarop moeilijkheden in het leven de man maken. In het bijzonder de manier waarop zijn epileptische jeugd hem tot de artiest maakte die hij nu is.
De strijd en het doorzettingsvermogen om over het pesten, omgaan met epileptische aanvallen, met black outs op school, met geïsoleerd zijn, proberen en falen om de eindeloze dagelijkse stroom van stimuli te filteren, heen te komen inspireren hem tot de dag van vandaag. Het is terug te horen in tracks als ‘Call It Freedom ’ en ‘Hell’. Je zult zijn onontkoombare drive opmerken wanneer hij zijn experimentele hiphop op het podium brengt. Met de eminente keyboard speler Niels Broos als leider vertaalt de groep van vier “brothers” zijn muziek in een op de huid zittende, ruwe spannende show.

Pax the humanoid
Back To Top
×Close search
Zoeken