skip to Main Content

Private Time Machine

Private Time Machine is de grote band van festival organisator Eric van der Westen. Hij maakt er zijn eigen muzikale tijdreizen mee. In het voorjaar van 2019 kwam het dubbelalbum “One” uit. Het ontving veel lovende kritieken. De muziek is geworteld in de belangrijkste stromingen van de jaren ’70. Mix Sly & The Family Stone met Led Zeppelin, voeg de ijzersterke live contemporaine slam poëzie van Jimmy Rage toe, zet er Mingus-achtige blazers arrangementen bij en je hebt een idee van wat de muziek inhoudt. Met de ijzersterke musici die de band vormen zoals o.a. Jeroen van Vliet, Martin Fondse, Aron Raams en Guido Nijs gaat het dak van Theaters Tilburg het zwaar te verduren krijgen.

Waar komt Private Time Machine vandaan?

Private Time Machine is een band die 70’s rock, funk , soul, jazz en verder alles dat werkt, mixt. Het is Van Der Westen’s gereedschap waar hij al zijn levenslange invoeden in één keer in verwerkt. Van Led Zeppelin tot Charles Mingus via Urban Dance Squad naar John Coltrane; even langs bij Sly Stone om te stoppen bij Deep Purple en Miles Davis. Maar uiteindelijk is het vooral échte Eric van der Westen muziek. Zijn handtekening van lyriek, melancholieke melodieën gekoppeld aan zware, hard funkende en rockende grooves met heldere harmonieën leveren precies dat wat je mag verwachten van een band van super musici met een attitude.

Paradox

Van der Westen kreeg in Paradox de tijd om zijn band langzaam maar zeker op te bouwen. In een aantal try out avonden spijkerde hij het concept bij tot het was wat hij zocht. Vele musici participeerden in de loop van de tijd in het maakproces. Stukken werden uitgewerkt, kwamen en gingen tot er uiteindelijk een ijzersterk repertoire overbleef.

Combinatie
De slam poëzie van Jimmy Rage en de leider’s kracht om songs te schrijven zijn een mooie combinatie. Jonge blazers Joël Botma (trompet), Donald Simoen (altsax) , Efe Erdem (trombone) , Koen Smits (trompet) mengen goed met de ervaren lead tenorsaxofonist Guido Nijs. Martin Fondse – hier op super 70’s synths- en Fender Rhodes tovenaar Jeroen van Vliet vormen een onkwetsbare ruggengraat met drummer Pascal Vermeer, gitarist Aron Raams & Van Der Westen op bass. Het is een échte powerband.

Private Time machine ONE
Back To Top
×Close search
Zoeken