skip to Main Content

WonderYears speelt Stevie Wonder

met Jasper Blom (Buma Boy Edgar Prijs winnaar 2019)

De Brabantse tenorsaxofonist Jasper Blom (Geldrop 1965) heeft een enorme staat van dienst. Zijn manier van spelen getuigt van grote creativiteit, humor en diepgang. Op Festival Better Get Hit speelt hij als solist bij het Brabants Jazz Orkest.  Daarbij vertolken ze composities van festival naamgever Charles Mingus .  Jasper Blom is ook de  leider  van “WonderYears”. Het is een nieuw trio waarmee hij de muziek van Stevie Wonder onder de loep neemt.

Wat is WonderYears precies?

Stevie Wonder veroorzaakte een muzikale aardbeving toen hij in de zeventiger jaren in relatief korte tijd een aantal legendarische platen uitbracht. Bijna alle composities uit die tijd groeiden uit tot hits. Ze behoren sindsdien tot ons collectieve geheugen. Maar Stevie Wonder ’s mix van grooves en aanstekelijke melodieën gecombineerd met jazz invloeden is niet alleen geschikt om op feestjes te draaien of keihard in de auto. Veel van zijn stukken blijken ook een perfecte uitnodiging te zijn voor jazz improvisaties.
Jasper Blom, Sean Fasciani en Felix Schlarmann spelen in een jazzbezetting met sax, bas en drums uitsluitend composities van Stevie Wonder. Ze brengen met hun programma WonderYears een ode aan een van de meest creatieve songwriters van de twintigste eeuw.

Jasper Blom – saxofoon

Sean Fasciani – bas

Felix Schlarmann – drums

Jasper Blom
Back To Top
×Close search
Zoeken