Fotograaf: Bibian Bingen

Aafke Romeijn

Veelbelovend Music & Words-artiest verbindt met electropop

Music & Words-artiest Aafke Romeijn heeft een hoop in haar mars. Ze is bekend als muzikant, journalist en schrijver en die mix is tevens ook haar handelsmerk. In 2014 bracht zij haar eerste Nederlandstalige album, Chin. Ind. Spec Rest., uit. In de jaren daarop volgden verschillende EP’s, albums, hits met Spinvis en Sef, romans en een poëziebundel genaamd ‘Leegstand’.

Duizendpoot Aafke

Eigenlijk is Romeijn een manusje-van-alles. Naast het schrijven van haar boeken en de vele optredens in popzalen, maakte ze ook een muziektheatervoorstelling waarin ze zelf speelde, schrijft ze opiniestukken voor bekende media zoals de Volkskrant, LINDA. en 3voor12, produceert ze soundtracks en zet ze zich middels verschillende verenigingen in voor de belangenbehartiging van muzikanten.

Up-tempo beats en betekenisvolle teksten

Stilzitten is er voor de Utrechter dus niet bij. Die beweeglijkheid zit overigens ook in haar muziek. Hoewel op het debuutalbum vooral dramatische, meeslepende pianomuziek te horen is, bevat het repertoire dat daarop volgde ook veel up-tempo popsongs met synthesizers en gitaren. De muziek staat overigens wel vaak in contrast met de teksten van de tracks. Zo vertelt en zingt Aafke over de politiek en (haar zorgen over) de maatschappij zoals we horen in ‘Blokken’ en ‘Show’. Haar recentste werk Godzilla gaat over het leven met een depressie, waar ze zelf net uitkomt. Met haar zachte en zwoele stem weet ze de contrasten prachtig te combineren tot betekenisvolle electropop.

Tijdens Better Get Hit draagt Aafke Romeijn haar gedichten en literaire werken voor in combinatie met muziek, met in het bijzonder haar laatste album Godzilla.

Za 10 sep '22


15:30 - 16:15

Schouwburg Concertzaal Tilburg

More line up...

our best selection