Fotograaf: Bibian Bingen

Aafke Romeijn

Veelbelovend Music & Words-artiest verbindt met electropop

Music & Words-artiest Aafke Romeijn heeft een hoop in haar mars. Ze is bekend als muzikant, journalist en schrijver en die mix is tevens ook haar handelsmerk. In 2011 bracht ze haar debuutalbum Stella Must Die! uit. In de jaren daarop volgden verschillende EP’s, albums, hits met Spinvis en Sef, romans en een poëziebundel genaamd ‘Leegstand’.

Duizendpoot Aafke

Eigenlijk is Romeijn een manusje-van-alles. Naast het schrijven van haar boeken en muziek, maakte ze ook een muziektheatervoorstelling waarin ze zelf speelde, werkt ze als docent Nederlands, schrijft ze opiniestukken voor bekende media zoals de Volkskrant, LINDA. en 3voor12, produceert ze soundtracks en zet ze zich middels verschillende verenigingen in voor de belangenbehartiging van muzikanten.

Up-tempo beats en betekenisvolle teksten

Stilzitten is er voor de Overasseltenaar dus niet bij. Die beweeglijkheid zit overigens ook in haar muziek. Hoewel op het debuutalbum vooral dramatische, meeslepende pianomuziek te horen is, bevat het repertoire dat daarop volgde ook veel up-tempo popsongs met synthesizers, gitaren en drums. De muziek staat overigens wel vaak in contrast met de teksten van de tracks. Zo vertelt en zingt Aafke over de politiek en (haar zorgen over) de maatschappij zoals we horen in ‘Blokken’ en ‘Show’. Haar recentste werk Godzilla gaat over het leven met een depressie, waar ze zelf net uitkomt. Met haar zachte en zwoele stem weet ze de contrasten prachtig te combineren tot betekenisvolle electropop.

Tijdens Better Get Hit draagt Aafke Romeijn haar gedichten en literaire werken voor in combinatie met muziek, met in het bijzonder haar laatste album Godzilla.

More line up...

our best selection