Fotograaf: Henk Veenstra

Artvark Saxophone Quartet & Nyk De Vries

Nederlands-Friese poëzie-muziekproductie

Tagelyk

Artvark Saxophone Quartet brengt samen met Nyk de Vries, ook wel bekend als Dichter fan Fryslân, de poëzie-muziekproductie ‘Tagelyk’ naar festival Better Get Hit. Binnen deze productie dragen en versterken taal en muziek elkaar en reikt dit tot een bijzondere kunstvorm. De muzikale flexibiliteit van Artvark en Nyks verhalende poëzie zullen zorgen voor theatrale ervaring.

Artvark Saxophone Quartet

Het saxofoonkwartet meandert zich door muzikale tradities en komt vernieuwde eigen composities en eigenzinnige solisten. De vier maken en doen veel verschillende muzikale theatervoorstellingen in samenwerking met andere muzikanten, zangers, filmmakers, dansers en dus ook dichters. Daarnaast heeft het kwartet inmiddels hun tiende album Mother of Thousand uitgebracht waarop ze in binnen- en buitenland touren. Het buitenland is de voor de band geen onbekend terrein. Zo stonden de mannen eerder al op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, Praags Bohemia JazzFest en tourden ze in Ierland, Turkije en Zuid-Afrika.

Nyk de Vries

Dichter, schrijver en muzikant Nyk de Vries begint als zanger van de band The Amp. Tijdens zijn studie legt hij zijn focus op het schrijven. Sindsdien heeft hij verschillende romans geschreven, prozagedichtenbundels uitgegeven en werd hij genomineerd voor belangrijke literaire prijzen. In de tijd dat Nyk Dichter fan Fryslân was, maakt hij van verschillende gedichten ook poeziëfilms. Daarnaast staat de Fries vaak op het podium waarbij hij veel gebruik maakt van muziek en beeld voor zijn voorstellingen. Ook op de radio is Nyk geen onbekende. Met zijn rubriek op Omrop Fryslân liet de creatieveling zien dat hij echt van alle markten thuis is. De Vries’ literaire werk is vertaald naar o.a. Engels, Duits, Deens, Spaans en het Litouws. Ook in het buitenland maakt de dichter dus grote indruk.

Artvark Saxophone Quartet & Nyk de Vries staan op Better Get Hit 2022 onder het opzichzelfstaande genre ‘Music & Words’.

More line up...

our best selection