Fotograaf: Vera van Faassen

Big Bo

Traditionele Deltablues met een authentiek randje

Erg blij zijn we om te vermelden dat Big Bo opnieuw Better Get Hit 2022 aandoet nadat hij eerder al optrad tijdens het tweede Warmin’up Concert op 27 november 2021 in Paradox. In januari opent hij het festival met zijn Deltablues in de Schouwburg Foyer.

Deltablues

Bo Brocken, oftewel Big Bo, is al tientallen jaren actief als bluesmuzikant. Zowel op akoestisch als elektrische gitaar begeleidt hij zichzelf tijdens zijn odes aan artiesten als Muddy Waters en Robert Johnson. Big Bo’s voorliefde voor blues ontstond toen hij het nummer ‘Man Man Blues‘ van John Lee Hooker hoorde en vervolgens zijn eerste gitaar kreeg. De bluesmuzikant in Brocken was geboren. Deltablues, uit de jaren ’30, ’40 en ’50, werd het genre dat hij eigen maakte en waarmee hij optrad.

Dutch Blues Challenge

In 2015 kwam Bo’s carrière in een stroomversnelling toen hij mee deed aan de Dutch Blues Challenge en die won. Deze challenge is in Nederland de belangrijkste award voor bluesmuzikanten. Met de winst vertrok hij naar Memphis, Amerika voor de volgende wedstrijd en een tournee in Mississippi. Hetzelfde jaar lanceerde de Deltablueszanger het integere debuutalbum Traveling Riverside dat vervolgens werd uitgeroepen tot Best Dutch Blues CD 2015. Een extra album, een theatertour, een paar awards en honderden optredens in binnen- en buitenland verder moge duidelijk zijn dat Big Bo een fenomenale artiest is met gerenommeerde muziek. Verwacht tijdens Better Get Hit 2022 dan ook een explosief optreden vol rauwe up-tempo songs van de ‘one-man-band’ die vol overgave op zijn cigarbox gitaar zowel zijn eigen akkoorden als die van de grootmeesters tokkelt.

More line up...

our best selection