BLOW 3.0

Belgisch jazz & dance trio

Met slechts twee tenorsaxofoons en een drumstel weet BLOW 3.0 het publiek steevast aan het dansen te krijgen. Met hun instrumenten speelt de groep vooral dance, zowel akoestisch als met versterking. De Gentse groep is tevens ook het enige sax dance trio dat België rijk is. Naast dance verzoent BLOW 3.0 ook free jazz en dubstep in eigen nummers, wat getuigt van een grote dosis instrumentaal talent.

Doorbraak en eerste studiomuziek

Het trio, dat standaard gemaskerd op het podium staat, verwierf met name bekendheid tijdens de Gentse Feesten in 2011 waar ze toen nog als straatmuzikanten optraden. Een aantal jaar later bracht de groep na een succesvolle crowdfundactie hun gelijknamige debuutalbum en eerste muziekvideo uit. Inmiddels heeft het trio ook hun volgende studioalbum Equality uitgebracht dat een groot jazzexperiment, gecombineerd met vrolijke hiphop en experimentele cross-over vertegenwoordigt. Hierop wordt ook meer geëxperimenteerd met elektrische sounds.

BLOW 3.0 Live

Van straatmuzikant naar uitverkochte poppodia; de energieke liveoptredens van het trio laten vaak een grote indruk achter op het publiek. Zo stonden ze op festivals als OLT Rivierenhof, Leffingeleuren en Gent Jazz Festival en brachten ze hun muziek voor verschillende optredens naar Spanje en Brazilië. De succesformule van de groep? De drie verassen met eigen versies van van dance- en technonummers van o.a. The Prodigy en Swedish House Mafia. Liefhebbers van dansmuziek genieten van de uptempo beats en repetitieve ritmes en jazzliefhebbers houden van de uitgebreide improvisaties. Verwacht tijdens Better Get Hit dus een spectaculaire mengelmoes aan klanken, ritmes en genres.

More line up...

our best selection