Bonsai Panda

Improvisatie als leidende factor in de kortetermijngeheugenmuziek

Bonsai Panda timmert met hun tweejarig bestaan eigenlijk pas sinds kort aan de weg. Het Rotterdamse muziekcollectief is opgericht door gitarist Jelle Roozenburg en trombonist Louk Boudesteijn die allebei grote liefhebbers zijn van improvisatie. De muziek van Bonsai Panda opereert dan ook op het snijpunt van jazz, blues, klassiek, rock en totaal experiment. In 2020 bracht de band het debuutalbum Short Term Memory Music 1 uit.

Kortetermijngeheugenmuziek

De liefde die Roozenburg en Boudesteijn hebben voor componeren en de grote componisten van de 20e eeuw zorgt voor een magische samenwerking. Samen met het kwintet spelen ze composities gedrenkt in blues, geladen met jazz en geïnspireerd op roots. Binnen deze muziekgenres zoeken ze de grenzen op en lanceren ze zichzelf in het grote onbekende. In de coronatijd brachten de heren de EP Adem uit waarin ze nog een stapje verder gaan. Op deze plaat experimenteert de band voor het eerst met een koor en kerkorgelmuziek. De emoties die de coronacrisis deden doen opwaaien, komen in deze composities ook tot uiting. De verwarring, opluchting, isolatie en angst worden door vertaald in langzaam opbouwende, dramatische muziek die overgaat in bombastische, drukke melodieën waarin alle instrumenten gelijktijdig te horen zijn.

Unieke beleving

Bonsai Panda brengt een bepaalde muziekstijl mee die je niet gauw ergens anders hoort. Waan je in het experiment van nummers als ‘Driftkikker’ en ‘In Ere Adem’ en laat je meevoeren in een unieke beleving van moderne composities en improvisaties. Als je op zoek bent naar iets geheel nieuws mag je dit optreden op Better Get Hit 2022 niet missen.

Formatie

  • Louk Boudesteijn – trombone/synth
  • Jelle Roozenburg – gitaren
  • David Kweksilber – rieten
  • Romain Bly – hoorn/trompet
  • Jimmi Jo Hueting – drums

More line up...

our best selection