Fotograaf: Maël G. Lagadec

ESINAM

Electro-jazz in exotische sferen

ESINAM, alias van Esinam Dogbatse, is een Belgisch-Ghanese zangeres en multi-instrumentalist. Ze heeft een hoop in haar mars. Van jongs af aan maakte ze zichzelf de fluit en piano eigen die ze in haar muziek samenbrengt tot een waar nieuw genre. Recent is haar debuutalbum Shapes in Twilights of Infinity uitgekomen. Een prachtige unieke sound die akoestische en elektronische muziek combineert en waarin Europese en Afrikaanse invloeden verweven zijn.

ESINAMs sound

Ondanks dat ESINAMs eerste single ‘Electric Lady’ en EP in 2018 uitkwamen en ze dus pas net begonnen is met het haar werk aan de wereld te laten zien, kunnen we vol overtuiging stellen dat ESINAM en haar muziek erg origineel en veelzijdig zijn. Zowel de naamloze EP als het debuutalbum ontvingen een hoop lovende kritieken. Deze benadrukken met name de muzikaliteit, het combineren van genres en de ontspannen maar unieke sound. De Brusselse zangeres verbindt dan ook een hoop verschillende stijlen. Naast de electro-jazz en akoestische klanken bevat haar muziek ook wat vleugjes house en hiphop die zich vermengen met blues en psychedelische muziek. Ze haalt haar inspiratie dan ook uit de jazz- en hiphopartiesten zoals Erykah Badu, John Coltrane en Flying Lotus. Al met al zorgt dit ervoor dat haar muziek heel toegankelijk en dansbaar is.

ESINAM live

Inmiddels heeft ESINAM al heel wat concerten en festivaloptredens gegeven in binnen- en buitenland. Ze begon als een ‘one-woman-band’, maar ondertussen heeft ze met andere muzikanten een band om zich heen vergaard. Samen met haar band stond ze onder andere al in het voorprogramma van Melanie De Biasio en Selah Sue en op festivals zoals Eurosonic Noorderslag en Brosella. Op het podium neemt de jazzzangeres het publiek helemaal mee in haar composities vol geografische, culturele en muzikale invloeden. Je wil de exotische sferen van ESINAM dan ook niet missen op Better Get Hit 2022.

Za 10 sep '22


16:45 - 17:30

Schouwburg Concertzaal Tilburg

More line up...

our best selection