Frank van Pamelen

Taalvirtuoos van het Zuiden

Meester in de literatuur

Onder het opzichzelfstaande genre ‘Music & Words’ presenteert festival Better Get Hit: schrijver, dichter en kleinkunstenaar Frank van Pamelen. In zijn loopbaan heeft van Pamelen meer dan honderd literaire werken uitgebracht. Van cabaretprogramma’s, musicals, columns en thrillers tot jeugdboeken, kinderliedjes, gedichten en teksten voor radio en televisie, de Tilburger kan voor iedere doelgroep schrijven. Van Pamelen waagt zich aan elke literaire uitdaging, en met succes. Zo heeft de taalvirtuoos al verschillende prijzen voor zijn werken gewonnen en was hij twee jaar lang Stadsdichter van Tilburg.

Radio en televisie

Frank van Pamelen is daarnaast in zijn gehele carrière ook veel te horen en te zien geweest bij radio-en televisieprogramma’s. Denk hierbij aan Ook Dat Nog (KRO), VOF de Kunst, Vroege Vogels (VARA), NRC Next, Theater van het Sentiment (KRO), Dit is de Dag (EO), Cappuccino (NCRV) en De Taalstaat (KRO-NCRV). Op dit moment staat van Pamelen vooral bekend als columnist bij het Brabants Dagblad en bij NPO Radio 1. Hier is hij onderdeel van het Taalteam van de radiotalkshow Spraakmakers.

Wordt het light verse of een spottende column over het laatste nieuws? Laat je op Better Get Hit verrassen door de diversiteit van Frank van Pamelen in de Audaxzaal.

More line up...

our best selection