Guido Nijs Quintet

Veelgevraagd musicus speelt sterren van de hemel met saxofoon

Relevante samenwerkingen

Topmusicus en magnifiek jazzsaxofonist Guido Nijs heeft al een behoorlijke loopbaan afgelegd. De Tilburger staat bekend om zijn optredens met artiesten zoals Marco Borsato, Lionel Richie, Diana Ross, Di-rect, Racoon, Candy Dulfer en Caro Emerald, maar drukt ook dichter bij huis zijn stempel op de grote bigband genaamd Paradox Jazz Orchestra. Nijs’ muzikaliteit spat er vanaf. Niet alleen is hij een uitblinker in de jazz, maar optreden met deze grootheden laat ook zien dat hij de sterren van de hemel kan spelen in andere muziekgenres.

Guido Nijs’ eerste album

In 2020 dook de saxofonist de studio in samen met medemusici Jeroen van Vliet (keys), Eric van der Westen (bas), Pascal Vermeer (drums) en Koen Smits (bugel en trompet) om zijn eerste album op te nemen dat onder zijn naam zou worden uitgebracht: Train of Thought (2021). Dit smaakvolle, en vooral tijdloze album kon rekenen op lovende recensies. Beter bekend als het Guido Nijs Quintet staat de band op 15 januari op de planken van Schouwburg Concertzaal Tilburg (Theaters Tilburg) om Tilburg en omstreken te voorzien van een ontzagwekkend concert.

Verwacht tijdens Better Get Hit een fijne, gevarieerde, zorgvuldig uitgekozen mix van meeslepende melodieën van Train of Thought afgewisseld door vrolijke old school jaren 00’s klanken van Guido’s eerdere werk.

More line up...

our best selection