Fotograaf: Kees Staps

Harlem Lake

Jonge bluesrockband met een vleugje soul en americana

De jonge, ambitieuze bluesrockband Harlem Lake bestond al een tijdje onder de oude naam ‘Dave Warmerdam Band’. De bandleden uit de Haarlemmermeerpolder voelden daar echter weinig meer voor. Ze besloten verder te gaan onder een nieuwe naam die direct verwijst naar hun roots. Begin september 2021 heeft Harlem Lake hun debuutsingle ‘The River’ uitgebracht en daarop volgde recent het debuutalbum A Fool’s Paradise Vol. 1.

Amerikaanse glorie

De eerste single is nog vers van de pers, maar werd anderhalf jaar eerder al geschreven door zangeres Janne Timmer. Zij haalde haar inspiratie uit de Mississippi rivier toen de band in Memphis was voor de International Blues Challenge. Nadat ze daarvoor de Dutch Blues Challenge 2019 hadden gewonnen, haalden ze in Amerika de halve finale. Niet alleen leverde dat de band een hoop Amerikaanse fans op. Ook befaamd bluesmuzikant Walter Trout was gecharmeerd van de groep. Dit leidde ertoe dat Harlem Lake, op de dag dat hun debuutsingle uitkwam, in het voorprogramma mocht staan van de Amerikaan tijdens zijn show in 013.

Bluessound

De roots van de band liggen in de bluesmuziek, maar sinds de band meer is gaan experimenteren met verschillende muziekstijlen heeft de muziek van Harlem Lake ook zeker wat weg van rock, soul en americana. Artiesten waar de band zich door laat inspireren zijn onder andere Joe Bonamassa, Tedeschi Trucks Band, Mark Knopfler, Little Feat, Beth Hart en Fleetwood Mac. Combineer deze invloeden met de authentieke blues en je hebt een frisse nieuwe sound van een passievolle en krachtige bluesrockband die de harten in Nederland gaat veroveren

More line up...

our best selection