Fotograaf: Rinse Fokkema

Jeangu Macrooy

Singer-songwriter zorgt voor vrolijk, dansbare beats afgewisseld door smooth soulklanken

Menig Nederlander hoorde wellicht pas van Jeangu Macrooy door zijn deelname aan het Songfestival, maar zijn muzikale reis begon al een tijdje eerder. Wanneer Jeangu in zijn tienerjaren een gitaar krijgt van zijn ouders vormt hij samen met zijn tweelingbroer een muzikaal duo. De Surinamer vertrekt in 2014 naar Nederland, tekent bij zijn huidige label en brengt twee jaar later zijn debuut-EP Brave Enough uit. De singer-songwriter heeft sindsdien al behoorlijk wat stappen gezet.

Succesvolle start

Wanneer Macrooy in 2017 zijn soulvolle debuutalbum High on You uitbrengt, begint een reeks van successen. Van twee Edison Pop nominaties voor ‘Beste Nieuwkomer en ‘Beste Album’ tot optredens op Lowlands en North Sea Jazz Festival en van hitnoteringen in buitenland tot één van de hoofdrollen in het muzikale paasspektakel The Passion. Daarnaast staat hij in voorprogramma’s van Blaudzun en Selah Sue, maar ook in die van Curtis Harding en Ayo tijdens hun Duitse tournees. De zanger werd uitgeroepen tot 3FM Talent, speelde op Popronde en zat meerdere keren aan tafel bij De Wereld Draait Door. Begin 2020 werd Jeangu’s deelname aan het Songfestival aangekondigd waarmee zijn singles opnieuw verder reikten dan slechts Nederlandse luisteraars. In twaalf landen verscheen de muziek van de ‘Birth Of A New Age’-zanger in de Spotifylijsten.

Sinds zijn Songfestivalavontuur heeft Jeangu nieuwe singles uitgebracht van zijn derde studioalbum. Eén daarvan is ‘A Little Greener‘ met hiphopzanger en rapper Pete Philly. Deze song is inmiddels uitgeroepen tot NPO Radio 2 Topsong.

Jeangu’s muziekstijl

Jeangu’s muziek is een combinatie van persoonlijke liedjes. Waar vele nummers een vrolijke dansbare uptempo sound hebben, wordt dit op nummers als ‘Antidote’ afgewisseld met chille smooth soulklanken. Op het debuutalbum staan verhalen over strijd, dankbaarheid, hoop en vertrouwen centraal. Op het album dat volgt presenteert de artiest zich zelfverzekerder en is hij gedreven door nieuwsgierigheid, ambitie en levenslust. In herhaling vallen is voor Jeangu Macrooy geen optie. Wanneer het schrijfproces routine begint te krijgen, probeert hij weer een nieuwe manier.

More line up...

our best selection