Joël Domingos

Zanger en rapper met invloeden uit de soul, r&b en hiphop

Joël Domingos is nog niet zo heel lang onderdeel van het Nederlandse muzieklandschap. Toch heeft de jonge zanger, rapper en producer al zijn eigen en unieke sound weten neer te zetten sinds hij in 2017 zijn eerste muziek uitbracht. Domingos ontdekte op zeer jonge leeftijd al de emotionele kracht van muziek en begon daardoor met gitaar spelen. Later ging hij ook improviseren op de piano en kwam hij achter zijn passie voor songwriting. Na inmiddels verschillende singles en EP’s te hebben uitgebracht, werkt de muzikant momenteel hard aan zijn debuutalbum.

Joëls sound en invloeden

De zanger en rapper maakt Nederlandstalige popmuziek die ook een hoop invloeden uit de soul, r&b en hiphop bevat. Daarnaast zorgt Joëls multiculturele opvoeding, met een Kaapverdische vader, voor authentieke Kaapverdische ritmes in zijn muziek. Hij haalt zijn inspiratie uit Afrikaanse artiesten zoals Cesária Evora, maar ook uit muziek van 2Pac en Nederlandse rappers. De mengeling van deze invloeden en ritmes weet Domingos tot zijn nieuwe, eigenzinnige stijl te vormen. Liveshows van Joël Domingos zijn levendig en innemend. Met zijn energieke performance en zijn live-band, die de elektronische producties tot leven brengen, neemt de zanger en rapper elk publiek mee op een muzikale reis.

Voortvarende start

Sinds zijn debuutsingle ‘Wij Zijn’, die overigens gelijk door de muzieksite van VICE geprimeurd werd, heeft Joël niet stilgezeten. Snel volgde zijn debuut-EP Lullaby. Een jaar later stond hij in de finale van de Grote Prijs van Nederland en tourde hij als 3voor12-talent door Nederland tijdens Popronde. Sindsdien bracht de zanger nog een EP uit, speelde hij live bij 3FM, lanceerde hij samen met Big2 van The Opposites de single ‘Fenomenaal’ en schitterde hij in voorprogramma’s van Antoon en Ares.

Zo 26 juni '22
Warmin'up concert


Schouwburg Concertzaal Tilburg

More line up...

our best selection