Judith Hill

Judith Hill begon als achtergrondzangeres van artiesten als Stevie Wonder, Elton John en Michael Jackson. Haar carrière achter de groten der aarden is onderdeel van de documentaire “20 Feet From Stardom” van regisseur Morgan Neville. Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone omschreef haar als “stellar powerhouse vocals”. Judith Hill kroop uit de schaduw door mee te doen aan de Amerikaanse versie van The Voice. Haar debuut-album werd opgenomen in de studio’s van Paisley Park met Prince als co-producer. Sindsdien is haar naam als solo-artiest gevestigd en tourt ze de wereld rond, in de spotlight. Het is dan ook uniek dat ze naar Tilburg komt met een intieme set.

Wie is Judith Hill?

Judith Glory Hill is geboren op 6 mei 1984. Haar moeder is een Japanse pianiste. In de jaren 70 ontmoette die haar Afro-Amerikaanse vader in een funkband. Hill is veeltalig en spreekt naast Engels, Frans, Spaans en Japans.
Ze haalde haar graad in muziek compositie aan de Biola Universiteit in california. In 2007 vertrok ze naar Frankrijk om te werken met de Franse zanger Michel Polnareff. Terug gekomen in de VS startte haar carrière als singer-songwriter.

Haar stem

De stem van Judith Hill is karakteristiek, vol soul en heeft een unieke aardse kwaliteit, Ze beweegt zich makkelijk tussen R&B, Funk, HipHop, Gospel & Jazz.

Om maar een paar sterren te noemen….

Ze werkte met: Gregg Allman (Low Country Blues); Anastacia (Freak of Nature); Patrizio Buanne (Patrizio); Andraé Crouch (The Journey); Harold Faltermeyer(Copout); Josh Groban (All That Echoes); Taylor Hicks (Taylor Hicks); Carole King (A Holiday Carole); Evelyn “Champagne” King (Open Book); Mike Oldfield (Man on the Rocks); Barry Manilow (15 Minutes);Dave Stewart (The Ringmaster General and The Blackbird Diaries); Rod Stewart (Soulbook); Robbie Williams (Intensive Care); George Benson;( Inspiration: A Tribute to Nat King Cole ) ; Steve Tyrell (I’ll Take Romance); Ai (The Last Ai)  and Landau Eugene Murphy; (That’s Life) . Ze leverde ook bijdragen aan Dr. Seuss’ The Lorax: Original Songs from the Motion Picture, Happy Feet Two (Soundtrack).

Ballades

Een aantal van haar ballades zoals “Desperation” geproduceerd door Brian West, werden gebruikt in de Spike Lee film “Red Hook Summer”.De film ging in première op het 2012 Sundance Film Festival. Spike Lee roemde haar tegen Rolling Stone:”Ze is een fenomenaal talent; ze kan zich meten met de besten.” In 2013 werd ze getekend door Sony Music.

Michael Jackson

In 2009 werd Judith Hill geselecteerd als Michael Jackson’s duet partner voor de  This Is It concert tournee. Ze repeteerde maanden met Michael Jackson tot zijn dood op 25 juni van dat jaar.  Met de rest van de “This Is It” line up trad ze op tijdens de uitvaart van Michael Jackson in het Staples Center in Los Angeles op 7 juli 2009. Ze trok wereldwijde aandacht toen ze het lied “Heal the World” zong wat het hoogtepunt van de ceremonie was.
Ze bracht een ode aan Jackson uit met de titel “I Will Always Be Missing You” naar haar geplande duet met “I Just Can’t Stop Loving You”.  Het was een gratis download vanaf haar website eind 2009. Met de DVD release van “This Is It” kwam het uit op I-Tunes op 26 januari 2010. De opbrengst gaat naar Childhelp US.

The Voice

Hill deed mee aan het 4e seizoen The Voice US in 2013. Ze werd uitgeschakeld in de 8e ronde.

John Legend

Judith Hill was het voorprogramma voor John Legend tijdens zijn  #AllOfMe Tour in de UK in najaar 2014.

Prince

Op 22 maart 2015 nodigde Prince vele persmensen uit voor de preview  van Hills album op Paisley Park. 6 tracks werden gedraaid van  “Back in Time”. Judith Hill nam dit album in 2 of 3 weken op in Paisley Park, met Prince als producer. “Het is mijn snelst gemaakte album  ooit”, stelde hij” Verassend genoeg had Prince Judith Hill niet ontdekt via The Voice of Michael Jackson. Hij leerde haar kennen via een videoclip waarin ze werd geïnterviewd voor Revolt TV en ze vertelde dat ze dolgraag met Prince zou willen werken…..