Fotograaf: Ruud Baan

Jungle by Night

Exotische band is van alle windstreken thuis en zorgt voor instrumentale dansbare muziek

Jungle by Night = Analogue Dance Music

Al ruim tien jaar houdt Jungle by Night op meer dan 600 festivals en podia in 34 landen de voeten van de vloer. Het negenkoppige instrumentale collectief bracht in totaal zeven albums uit, waarvan Algorhythm de recentste is. De mannen gebruiken de taal van hun analoge instrumenten om mensen te laten dansen op ritmes en grooves geïnspireerd door krautrock, dance, jazz, en funk. Met haar unieke sound speelt Jungle by Night voor elk publiek: van jazz tot pop en van dance tot hiphop. Een genre dat ze zelf Analogue Dance Music noemen.

Instrumentenmix

De band weet elk publiek met hun muzikale mix om de vinger te winden. Percussie, drums en basgitaar zetten de eerste akkoorden in en krijgen bijval van verschillende blazers, de gitarist en de toetsenist die prachtig op elkaar inspelen, maar het om de beurt ook tegen elkaar opnemen.

Op muzikale wereldreis

Eigenlijk verandert de stijl steeds en wordt de muziek beïnvloed door verschillende windstreken. Zo zijn er ook invloeden uit de rock, techno en hiphop op de nieuwere platen te horen. Stil zitten is er bij Jungle by Night dan ook niet bij. Zodra de eerste melodieën klinken, voel je gewoon dat je mee moet bewegen. Met hun vrolijke muziek trekken ze volle zalen, staan ze op talloze festivals zoals Sziget, Lowlands en North Sea Jazz en hebben ze het buitenland ook al veroverd. Met de hoeveelheid gespeelde shows in binnen- en buitenland kan het succes van de band niet onder stoelen of banken worden gestoken. Trek maar vast je dansschoenen aan, want de Amsterdammers weten hoe ze je mee moeten nemen op een muzikale wereldreis.

Jungle by Night op BGH 2022

More line up...

our best selection