Fotograaf: Isabelle Renate la Poutré

K.O.Brass

Vijf musici met vijf verschillende nationaliteiten en vijf verschillende speelstijlen

De vijf koperblazers van K.O.Brass maakten vroeger deel uit van het gerenommeerde Kyteman Orchestra van Colin Benders. Hoewel de mannen binnen het orkest als sectie samenspeelden, waren ze hongerig naar meer. Al vrij snel werd de stap gezet naar een nieuwe band: K.O.Brass, een eigen ensemble waarin alle ruimte was om alle grenzen binnen een koperkwintet op te zoeken.

Uniek muziekspel

Een unieke samenstelling: vijf musici met vijf verschillende nationaliteiten en vijf verschillende speelstijlen. De muziek van K.O.Brass is dan ook een grote mix. Van jazz tot pop en van neo-klassiek tot hiphop en folk, alle stijlen worden door de band vakkundig zelf gearrangeerd. Het uitdagende repertoire van de band met strakke arrangementen bewijst de synergie. De vijf muzikanten wilden binnen K.O.Brass met name hun persoonlijke touch toevoegen. De authentieke muziek en optredens van de band komen dan ook recht uit het hart. Dit viel niet alleen bij het publiek in de smaak, maar ook bij andere artiesten. De zelf gearrangeerde composities zorgden voor coproducties met onder andere Typhoon, Wende, en Anneke van Giersbergen. Daarbij tourde de band ook met het productiehuis van muziektheater Orkater, Leo Blokhuis en Ricky Koole voor het New Orleans theaterconcert en met Slagwerk Den Haag en Het Filiaal Theatermakers voor Back to Oz.

Debuutalbum Keyo

De band heeft de wind in de rug want niet alleen heeft K.O.Brass inmiddels hun debuutalbum Keyo uitgebracht en daarover vele lovende kritieken ontvangen. De mannen werden ook geroemd voor dit album met een Edison-nominatie. Het spectaculaire debuutalbum bevat New Orleanse jazz, gecombineerd met pop en, ongebruikelijk voor het genre, hedendaagse gecomponeerde muziek. Dat belooft dus wat voor de toekomst!

Formatie:

  • Randell Heye – trompet, bugel, bariton           
  • Romain Bly – trompet, hoorn, ovale bariton
  • Robert-Jan Looysen – hoorn, Wagnertuba         
  • Kobi Arditi – trombone, euphonium
  • Patrick Votrian – tuba, cimbasso, sousafoon

More line up...

our best selection