Kim Hoorweg

Zangeres Kim Hoorweg (25) is een echte  Rotterdamse. Ze heeft New York weliswaar tijdelijk geadopteerd gehad als haar tweede thuis maar blijft haar wortels trouw. Trijntje Oosterhuis, Gino Vanelli, Candy Dulfer en Benjamin Herman werkten al eerder met deze jongedame. Als 14-jarig meisje tekent Kim bij het Amerikaans platenlabel Verve. Ze is  te zien bij De Wereld Draait Door,  het North Sea Jazz Festival, in de Heineken Music Hall (met het Metropole Orkest) en verder overal. Kim is genomineerd voor een Edison en een bekende gast bij NPO Radio 2 Soul & Jazz.

Amy Winehouse

Kim kreeg de liefde voor muziek met de paplepel ingegoten. Als kind van de bekende  jazzpianist Erwin Hoorweg plukte ze al de cd’s van de legendarische jazzsaxofonist  Michael Brecker uit de kast van haar vader.  Daarnaast  heeft Kim nooit onder stoelen of banken gestoken dat ze een ook grote liefde voor Soul muziek had.  Haar bewerkingen van het repertoire van Amy Winehouse  waren een groot succes op de vele Nederlandse podia.

Nieuw Album

Nu in 2018 is ze terug en slaat ze een compleet nieuwe weg in en brengt ze een gloednieuw album uit met eigen stukken, geschreven door haar en Raul Midón (samengewerkt met o.a. Stevie Wonder, Herbie Hancock e.a.), wereldwijd bekend als een geweldige songwriter, getalenteerde zanger en gitaar-virtuoos. Op haar nieuwe album wordt ze bijgestaan door de crème de la crème van de Nederlandse jazz-scene: Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Joost Kroon.  Haar concerten doet ze met haar nieuwe vaste band die bestaat uit:  Glenn Gaddum Jr. bas, Yoran Vroom op drums  – die regelmatig met Better Get Hit headliner Cory Henry heeft gespeeld- en Jerome Hol op gitaar. Kim omgeeft zichzelf al jaren met de beste musici die er in Nederland te vinden zijn….soort zoekt soort.  Ze omschrijft de muziek als indie-jazz met een synth-touch. Kim heeft de plaat zelf geproduceerd, vormgegeven en brengt het uit op haar eigen label.

Talent

Kim geldt als een van de grootste zang talenten in de Nederlandse muziek.  Op Festival Better Get Hit zal ze ongetwijfeld haar prachtig heldere, flexibele  maar fluwelen stem inzetten om haar eigen werk op een bewonderenswaardige wijze neer te zetten.