Fotograaf: Jens Book

Kovacs

Unieke soul met een donker en rauw randje

Doorbraak

Soulzangeres Sharon Kovacs, ook wel bekend als Kovacs, brak in 2014 door met haar debuutsingle en gelijknamige EP ‘My Love’. De single, die doet denken aan orkestrale pop-noir à la James Bond, werd meteen uitgeroepen tot 3FM Megahit. Het debuutalbum Shades Of Black, dat in 2015 uitkwam, werd dan ook goed ontvangen. Een tweede album volgde en inmiddels werkt ze aan het derde album waarop de donkere klanken opnieuw centraal zullen staan.

Unieke stem

De Eindhovense zangeres staat met name bekend om haar unieke stem. Donker, zwaar en rauw klinken de zangpartijen op het eerste album. Iets wat mainstream Nederland eigenlijk helemaal niet zo gewend is, maar wat de liefhebbers toch meteen pakt. Ze wordt vergeleken met artiesten zoals Portishead, Shirley Bassey, Lana Del Rey en Amy Whinehouse. Op het tweede album Cheap Smell maakt het publiek kennis met een zachtere, vrolijke stem die tegelijkertijd ook heel helder en warm is. Wellicht komt dit ook door de gedachten achter de liedjes die gaan over de emotionele rollercoaster die Kovacs heeft meegemaakt en waaruit ze zichzelf weer wist op te bouwen.

Kovacs’ succes

Sinds de start van Kovacs heeft Sharon met haar band zowel in binnen- als buitenland vele trouwe fans vergaard. Haar debuutalbum eindigde in 36 landen in de hitlijsten. Ze won verschillende awards en belangrijke muziekprijzen. Ze heeft inmiddels voor een hoop uitverkochte zalen gespeeld en op grote festivals opgetreden zoals North Sea Jazz, Lowlands, en Paaspop. Daarnaast is Kovacs in Rusland, Oekraïne, Turkije en Polen ook razend populair. De band reist geregeld af naar deze landen voor concerten.

Het soul- en jazztalent is wereldwijd inmiddels een gevestigde naam die voor een hoop expressie en muzikale verrassingen gaat zorgen.

Kovacs op BGH 2022

More line up...

our best selection