Laura Vane & The Vipertones

Laura Vane verblijft momenteel in de eclectische en levendige Britse stad Brighton. Ze blijft haar grip op de funk/soul/pop scene in Europe verstevigen! Geboren in de 80er jaren in een muzikale familie groeide ze op met repetities, kleedkamers en backstages. Terwijl haar ouders muziek maakten gedurende haar kindertijd werd haar passie voor optreden en zangeres worden gewekt. Laura wordt gezien als de kleine dame met de grote stem, eens beschreven als “honing over schuurpapier” vanwege haar stevige rasp en ruw randje in haar stem.

Soul-Jazz

In de kern is Laura Vane een Soul & Jazz zangeres terwijl haar lange relatie met dance haar de mogelijkheid heeft gegeven in andere muziekstijlen te werken. Daarbij gebruikt ze alle invloeden die ze heeft opgezogen van Aretha Franklin, Ella Fitzgerald en Stevie Wonder tot Chaka Khan, Michael Jackson, Kelis en Janelle Monae. Meer dan 10 jaar leeft ze van de muziek en bracht verschillende albums uit. Ze schrijft haar eigen materiaal en treedt over de hele wereld op.

Succes en erkenning

Met het werken met artiesten als Gnarls Barkley, The Streets, Mike Skinner, Mj Cole, Lewis Taylor, Part Time Heroes, Omar, Diesler, Kidda e.v.a kreeg ze erkenning en succes. Ze heeft op vele labels muziek uitgebracht zoals Ministry, 679, Verve, Soulfuric, Device, HedKandi, Tru Thoughts, Unique Records, Freestyle, Socialbeats, Toolroom, Juicy, Prolific Records en Ink.

Tot nu toe verscheen Laura bij het legendarische Top Of The Pops en De Wereld Draait Door, als ook BBC radio shows gehost door geliefde en gewaardeerde Dj’s zoals Jonathan Ross, Gilles Peterson (Maida vale live session), Zane Lowe, Steve Lamacq, Annie Mac, Pete Tong, Mark Lamarr, Craig Charles, Ras Kwame en Radio 6, Giel Beelen en Gerard Ekdom bij 3FM om maar een paar te noemen. Laura Vane gaf shows op Glastonbury, Rockness, WOMAD festival Las Palmas, Metro Weekend, The Unique Soul Weekender, Blue Balls Festival, Tour The France, North Sea Round Town, Big Rivers en het Sudoeste Festival.

LAURA ON LAURA VANE & THE VIPERTONES

“Sindse we via Myspace in 2008 op het internet begonnen is het momentum enorm gegroeid. Dit project is zo levenslustig en iedereen is zo toegewijd aan de muziek ; ik hou van de manier waarop het werkt en dat spat van de live optredens af. Het 1e album, “Laura Vane and The Vipertones” overtrof mijn verwachtingen op gebied van aandacht, air play en boekingen. We speelden briljante festivalshows in Europa. Met het 2e album “Sugar Fix” dat uitkwam in 2011 kreeg hetzelfde positieve ontvangst. Ton, Phil en ik waren er op gebrand om er voor te zorgen dat alle geweldige musici waar we mee gewerkt hebben een grote bijdrage leverden om dit geweldige album te maken.

QUOTES

“Laura Vane is de krachtigste songwriter en zangeres die ik tegen ben gekomen. Niet alleen heeft ze ideeën maar ze communiceert ze ook onder grote druk met een glimlach. .” Mike Skinner, The Streets

“Laura is een van de meest enerverende vocalisten en schrijvers waarmee ik het plezier had te werken in de afgelopen jaren. Deze dame heeft funk en soul uit al haar poriën komen. Haar musikaliteit doet voor niemand onder. Ze bewijst het zowel in de studio als op het podium. Fenomenaal! Her musicality is second to none. ” Mj Cole