Fotograaf: Carlo van den Heuvel

Leif de Leeuw Band

De Leif de Leeuw Band is een Nederlandse bluesrockband, of zoals de band zichzelf ook wel omschrijft: dé Southern jam band van Europa. Al een decennium lang weet de groep wereldwijd het publiek te laten dansen op zijn swingende blues en groovende Southern rock. Nu komt de band naar Tilburg met een compleet nieuwe sound. Zowel de transitie van zanger en gitarist Sem Jansen als de aanvulling van twee drummers en een toetsenist zorgen voor nieuwe klanken op het podium.

Prijzenregen

In de band staat meervoudig award winnend gitarist Leif de Leeuw centraal. Op jonge leeftijd ontving hij al twee keer de Sena Young Talent Guitar Award. Inmiddels is hij voor de zesde keer uitgeroepen tot beste bluesrockgitarist van de Benelux. Zanger en gitarist Sem daarentegen heeft zichzelf ook al meer dan bewezen. In 2020 won hij SBS6’ muziekprogramma Hit The Road. Ook de band zelf wist, net zoals Big Bo die tijdens het Warmin’up Concert van Better Get Hit speelt, in 2014 de Dutch Blues Challenge te winnen. De band vertrok naar Memphis voor de International Blues Challenge en haalde hieruit een hoop inspiratie voor het debuutalbum Leelah.

Where we’re Heading

Hoewel de band bekend staat om zijn gierende bluesrock laat die zich niet beperken tot dit muziekgenre. De muziek van de Leif de Leeuw Band bevat meerdere stijlen zoals funk, americana, roots, fusion en country. Dit is terug te horen op het tweede album Until Better Times en het derde, recentste studioalbum Where we’re Heading. Met dit album doet de band dan ook Better Get Hit 2022 aan. Op het podium verschijnt een formatie van twee duellerende drummers, scheurende Hammond sounds, twee elektrische gitaren en een bas. Met de rauwe, maar overtuigende stem van Sem, de vingervlugge gitaarsolo’s van Leif en de geïmproviseerde jams staat de band garant voor een unieke concert.

Voor liefhebbers van Allman Brothers Band, DeWolff, Tedeschi Trucks Band, Little Feat, Gov’t Mule en Derek & The Dominos is Leif de Leeuw Band een ontdekking van puur genot.

More line up...

our best selection