Fotograaf: Valerie Spanjers

Lev Avitan

Pas net de 25 levensjaren aangetikt en Lev Avitan kan zich al schrijver, afgestudeerd politiek filosoof, docent en spoken word artiest noemen. Dat vergt doorzettingsvermogen. Iets wat bij Avitan dan ook niet ontbreekt. De woordenkunstenaar groeide op in een Arnhemse achterstandswijk. Hier zag hij thematieken als armoede, gentrificatie, racisme en moslim-haat om zich heen zag ontvouwen. Thematieken die zorgden voor inspiratie van het huidige werk van Lev.

Lev Avitans opvoeringen

Lev is een spoken word artiest met een boodschap. Die boodschap probeert hij met begrip en verbinding te brengen en op begrijpelijke wijze bespreekbaar te maken. Avitans optredens staan voornamelijk in het teken van zijn eigen levenservaringen en maatschappelijke debatten. Met zijn teksten hoopt hij mensen dan ook te inspireren.

Voortvarende carrière

Ondanks zijn prille carrière is Lev zeker niet onopgemerkt gebleven. Zo stond hij eerder al op festivals als Down The Rabbit Hole en Lowlands en op de podia van Paradiso en Tivoli Vredenburg. Ook was hij te zien op Omroep Human en de VPRO. Lev Avitan schrijft vooral veel gedichten, opiniestukken en essays die worden gepubliceerd in verschillende tijdschriften. Daarbij schrijft hij aan zijn eigen theatervoorstelling. Met deze mijlpalen in zo’n korte tijd al bereikt, kan het haast niet anders dan dat er voor Lev nog een hoop moois in het verschiet ligt.  

Lev Avitan staat op Better Get Hit 2022 onder het opzichzelfstaande genre ‘Music & Words’.

More line up...

our best selection