Fotograaf: Ruben van der Meer

Mell & Vintage Future

Booker T & The MG’s ontmoet Sly & The Family Stone met een sprankel Adele en Janis Joplin

Mell & Vintage Future is een Nederlands trio dat ‘rootsy’ rhythm ‘n blues en soul speelt. Sinds 2015 is het trio bij elkaar nadat organist/toetsenist Nico Brandsen en drummer Ton Dijkman zangeres Melanie Jonk leerden kennen. Er was gelijk een klik en de band besloot de single ‘Call My Name’ op te nemen. Deze en ook de singles die volgden werden goed beluisterd en ook op de radio gedraaid. In 2019 kwam het gelijknamige debuutalbum uit dat geweldige kritieken en miljoenen streams ontving.

Individuele roots

Alle drie de bandleden hebben een rijkelijke geschiedenis. Zo verzorgde Mell eerder het voorprogramma van de 3JS, deed ze mee aan The Voice of Holland en werkte ze samen met Douwe Bob en Marco Borsato. Als drummer van zijn band is Marco Borsato voor Ton Dijkman ook geen onbekende. Hij is een van de meest gevraagde sessiedrummers van Nederland en drumde eerder al op platen van o.a. Alain Clark, Céline Dion, Glennis Grace en Edsilia Rombley en tourde met Candy Dulfer. Nico Brandsen heeft al net zo’n lange lijst aan samenwerkingen. Zo stond hij op het podium met artiesten als Van Dik Hout, Ilse DeLange en Kane en schrijft hij muziek voor verschillende tv-programma’s. Als band deed het trio in 2020 mee aan het tv-programma We Want More en behaalden ze de finale.

Super Soul Sound

Recent is het tweede album Roots & Romance van Mell & Vintage Future uitgekomen waarin de band bekende liedjes uit de jaren ’60 tot 00’s nieuw leven in blaast. Met Mells soulvolle stem weet ze een prachtig nieuwe twist te geven aan elk lied. Niet alleen op Roots & Romance overigens. Ook op de originele nummers die eerder zijn uitgebracht vormen de instrumenten van Brandsen en Dijkman en de zang van Mell samen een prachtig geheel. De deuntjes van singles ‘Forever‘ en ‘Central Station‘ blijven goed in je hoofd hangen en met zowel ballads als up-tempo songs wisselt het repertoire van de band zich lekker af.

Mell & Vintage Future op BGH 2022

More line up...

our best selection