Michelle David & Jong Metropole Orkest

Een ware muzieksensatie die rijkt van gospel tot afro-funk en van soul tot r&b

Michelle David is al lang geen onbekende meer in de wereld van soul, gospel en afrobeat. Daarom zijn we trots dat we de Amerikaanse zangeres met het Jong Metropole Orkest opnieuw mogen verwelkomen na een spetterend optreden tijdens het debuut van Better Get Hit in 2019. Ze is de ster tijdens het Warmin’up Concert op 2 november in Schouwburg Concertzaal Tilburg. Nog beter nieuws voor alle fans: ze staat in januari ook op Better Get Hit 2022.

Michelle Davids succesvolle carrière

De church girl in hart en nieren heeft een rijkgevulde carrière. Om een paar hoogtepunten te noemen: ze werkte als achtergrondvocalist van Diana Ross en Michael Bolton, maakte deel uit van de muziekgroep Big, Black & Beautiful, stond voor uitverkochte zalen in binnen- en buitenland, trad op voor het koninklijk paar en kreeg een Edison-nominatie voor het album The Gospel Sessions Vol. 3.

Higher Ground

Dat Michelle David een zangeres is die continu exploreert, blijkt maar weer. The Gospel Sessions worden even aan de kant geschoven voor een nieuw project met het Jong Metropole Orkest. Het project, ‘Higher Ground’, is vernoemd naar de soulhit van David. Centraal staan hierin de oude en nieuwe vormen van muziekgenres r&b, soul en funk. Het Jong Metropole Orkest bestaat overigens uit de beste jonge musici van de klassieke én jazzafdelingen van de Nederlandse conservatoria. Verwacht dus een kleurrijke mix aan muziekstijlen tijdens dit bijzondere concert.

Met de combinatie aan muziekgenres, de buitengewone kwaliteiten van het orkest en de krachtige stem van de soulzangeres wordt het publiek volledig ingepakt. Laat je tijdens het voorproefje van Better Get Hit op 2 november dan ook omver blazen door de energie van David, die de hele zaal laat swingen.

More line up...

our best selection