Montis, Goudsmit & Directie

Swingende instrumentale jazz en soul

De mannen van Montis, Goudsmit & Directie maken heerlijke dansbare soul- en jazzmuziek. De band bestaat uit Hammondbeest Frank Montis, gitarist en componist Anton Goudsmit en Cyril Directie die als drummer in alle muziekstijlen thuis is. Ondanks dat het trio nog niet zo lang samen speelt, hebben ze al heel wat liefhebbers versteld doen staan van de kunsten die zij uitvoeren op hun muziekinstrumenten. De muziek van Montis, Goudsmit & Directie reikt dan ook ver. De band heeft niet alleen in Nederland een hoop fans, maar wordt ook daarbuiten beluisterd zoals in Italië en Australië.

Montis, Goudsmit & Directies succes

Alle drie de heren zijn stuk voor stuk geen onbekenden in het Nederlandse muzieklandschap. Montis is in meerdere bands actief waaronder zijn eigen band DelMontis en het orgeltrio Organ Tonation. Eerder speelde hij ook in succesformatie Gare du Nord. De veelgevraagde Goudsmit is bekend van New Cool Collective en The Ploctones waarmee hij zowel in binnen- als buitenland optrad. In 2010 ontving de gitarist de VPRO/Boy Edgar prijs, de belangrijkste prijs voor jazzmuziek in Nederland. Ook Cyril Directie speelde o.a. in New Cool Collective. Verder is de drummer bekend van (voormalig) succesvolle groepen als Kane, Hans en Candy Dulfer, Total Touch en Postmen. Eerder zorgde Directie ook voor spraakmakende tv toen hij tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door drumles gaf aan heel Nederland.

Energie en groove

De band bracht in 2019 hun debuutalbum Taste of Culture uit. Het trio laat hiermee meteen zien wat hij kan. Het album bevat namelijk zowel een hoop eigen composities als een paar vernieuwde versies van songs van Stevie Wonder en Al Green. Het swingt, het danst en de kwaliteit en muzikaliteit van de groep spat er vanaf. Net zoals op het podium overigens. Met een hoop energie en gevoel voor groove weten Montis, Goudsmit & Directie wel hoe ze een fraaie show kunnen neerzetten. Live gaat het alle kanten op. Klassiekers van o.a. Grant Green, The Meters en John Scofield komen voorbij, maar worden uiteraard ook afgewisseld met eigen werk.

Montis, Goudsmit & Directies op BGH 2022

More line up...

our best selection