Fotograaf: Mark Engelen

Paradox Jazz Orchestra

Uniek jazz-ensemble doet eer aan de grootmeesters

In samenwerking met Paradox Tilburg richtten saxofonist en dirigent Jasper Staps en trompettist Teus Nobel het Paradox Jazz Orchestra op. Het 17-koppige Paradox Jazz Orchestra doet eer aan de grootmeesters van de jazz. De groep verwerkt zo’n honderd jaar aan bigbandgeschiedenis en stopt het in een nieuw jasje. Onlangs verscheen het debuutalbum Remembering The Skymasters. Hierop werd bestaand werk en niet eerder uitgebracht werk van bekende bigband The Skymasters gedigitaliseerd en nieuw leven in geblazen.

The Skymasters

Tijdens Better Get Hit zal de bigband het debuutalbum ten gehore brengen. The Skymasters was een groep Nederlandse componisten die vorige eeuw door de AVRO was opgericht. De befaamde groep kreeg veel bekendheid met hun swingmuziek die meerdere keren per week, tijdens hun eigen programma, op de radio te horen was. Bandleider Jasper Staps liet zich inspireren door de muziek en de energie van het orkest. Zodoende leverde hij met band een eigentijds en actueel samengesteld repertoire af van de jazzveteranen.

Uniek concept Paradox Jazz Orchestra

Het Pardox Jazz Orchestra heeft haar naam natuurlijk te danken aan het jazzpodium Paradox. Dit is niet zomaar want de bigband is ook speciaal opgericht om hier maandelijks hun nieuwe composities ten gehore te brengen. Tijdens de shows, ook wel ‘create and play’ sessies genoemd, woont het publiek de repetitie bij waar vervolgens na een kleine pauze gelijk het concert begint. De band weet moeiteloos op elkaar in te spelen en speelt de composities vlekkeloos en vol enthousiasme.

In Paradox zorgt het orkest al voor een groot succes en tijdens Better Get Hit gaat dit niet minder zijn. Trompetten, trombones, piano, saxofoons, drums, gitaren, bas; alle ingrediënten voor een waanzinnige uitvoering zijn aanwezig. Verwacht een aanstekelijk repertoire dat zo feestelijk gebracht wordt dat je niet anders kan dan na afloop de zaal met een big smile te verlaten.

Za 10 sep '22


15:00 - 15:45

Schouwburg Concertzaal Tilburg

More line up...

our best selection