Paul van Kemenade Classic Quintet

Jeroen Van Vliet – piano, Eric van der Westen – double bass, Pieter Bast – drums, Louk Boudesteijn – trombone, Paul Van Kemenade – altosax & speciale gast Mete Erker – tenorsax.

Na een korte terugkeer in 2017, komt het Paul van Kemenade “Classic” Quintet bij wijze van hoge uitzondering nog een keer in klassieke bezetting naar Theaters Tilburg. Het succes van de vorige terugkeer werd gekenmerkt door het spelplezier van de heren. Jarenlang speelden ze samen en nu, oude jongens krentenbrood, lijkt het alsof ze nooit zijn weggeweest.

Pers over het Classic Quintet

  • ‘dit ensemble is een van de beste bands die de Nederlandse jazz ooit heeft gekend’ – Jazzenzo
  • ‘grandioos, memorabel, topniveau, klassiekers van het Nederlandse jazzmilieu, vrij, vakbekwaam en technisch briljant, imposant, tranen trekkend en glorieus.’ – Jazznu

Sextet

Speciaal voor Better Get Hit speelt de band stukken van het album Missacity uit 1990. Dat was het album dat de carrières van de toenmalige jonge honden Jeroen van Vliet, Eric van der Westen en Pieter Bast  in een stroomversnelling bracht.

Saxofonisten Paul Van Kemenade & Mete Erker, trombonist Louk Boudesteijn, pianist Jeroen van Vliet, contrabassist Eric van der Weten en slagwerker Pieter Bast spelen dus een zeer exclusief optreden in de thuishaven van Tilburg. Wees erbij!