Private Time Machine XS

Muzikale tijdreizen naar 70’s rock, funk, soul, jazz en verder alles wat werkt

Funky en soulvolle elektrische jazz

Private Time Machine is de grote band van Better Get Hits festivalorganisator Eric van der Westen. Hij maakt er zijn eigen muzikale tijdreizen mee. Wat je qua muziek kunt verwachten? 70’s rock, funk, soul, jazz en verder alles wat werkt. Deze avond kun je echter met name het album The Crown & Lobster Trilogie Part I van de band verwachten. Onder de vlag van Private Time Machine treedt tijdens het Warmin’ Up Concert de helft van de formatie in een xs-versie op met funky en soulvolle elektrische jazz. Bovendien goed nieuws voor de liefhebber: op Better Get Hit 2022 is Private Time Machine terug met een bijzonder Charles Mingus project.

De band belooft Paradox compleet in te pakken. Speciaal voor de kleinere formatie zijn nieuwe stukken muziek geschreven geïnspireerd op The Meters, Kruangbin en Herbie Hancocks‘ elektrische kant. Het album is daarbij in één keer opgenomen volgens de officiële jazztraditie: geen voorbereidingen of repetities en geen edits.

Private Time Machines repertoire

Tijdens try-out avonden in Paradox wist Van der Westen zijn band op te bouwen en de beste stukken uit te werken tot een krachtig repertoire. In het voorjaar van 2019 bracht de band hun debuutalbum, en tevens dubbelalbum, One, uit met lovende kritieken als gevolg. Dat het échte Van der Westen muziek is, moge duidelijk zijn. Zijn handtekening van lyriek, melancholieke melodieën gekoppeld aan zware, hard funkende en rockende grooves met heldere harmonieën staat als het ware op de plaat gedrukt. Het recentste werk, EP Us-Min(g)-Us, is daarentegen wat meer timide en zoekt de grenzen van de jazz op.

Aan veelzijdigheid is er bij Private Time Machine dus geen gebrek, maar wat verwacht je van een band vol supermusici? Die staat garant voor een waar feest.

More line up...

our best selection