Pxrple Jazz

Veelbelovende neo-soul en r&b in combinatie met de maatschappelijke waarden van nu

Veelzijdige nieuwkomer

De Brabantse zangeres Pxrple Jazz is eigenlijk pas net begonnen, maar daardoor zeker niet minder interessant. Haar debuut maakte ze met de single ‘Save Me’ dat vervolgens al op 3FM gedraaid werd. Met haar Afrikaanse roots en het Frans als moedertaal haalt ze inspiratie uit Yseult. Toch zingt ze voornamelijk in het Engels en ziet ze artiesten als Erykah Badu en Charlotte Day Wilson ook als voorbeelden. Hiermee weet ze veel variatie te brengen in haar eigen songs en optredens.  

Women’s empowerment

Als artiest, songwriter en performer schrijft Pxrple Jazz haar eigen teksten en melodieën. Met klanken uit de r&b en neo-soul en teksten die gaan over diversiteit, gelijkheid en women’s empowerment staat de zangeres in haar kracht en weet ze duidelijk wat ze over wil brengen. In de tweede single ’B.O.D.Y.’ komt dit goed naar voren. Deze kernwaarden komen overigens niet alleen in haar muziek terug. Het hele imago van Pxrple Jazz ademt dit. De x in de artiestennaam staat namelijk voor de X-chromosoom.

Pxrple Jazz Live

Als beginnend artiest staat de zangeres als een professional op het podium. Verwacht tijdens een live show van de Brabantse niet alleen verfrissende songs, maar een hele beleving vol visuals, muziek en dans. Uptempo muziek met vrolijke beats worden afgewisseld door rustige, diepgaande muziek. Met de duidelijke boodschap die Pxrple Jazz uitstraalt en alle kwaliteiten die ze in huis heeft, is het slechts een kwestie van tijd voordat deze veelbelovende zangeres doorbreekt en de popzalen uitverkoopt.

More line up...

our best selection