Richville

Rauwe rootsy blues op de Silverstone en drums

Geïnspireerd door het tijdperk waarin blues de overstap maakte van akoestisch naar elektrisch: dat is de sound van Richville. De muziek kan wellicht het best omschreven worden als rootsachtige blues, maar bevat ook elementen uit de jazz en country. Wat de mannen vooral belangrijk vinden is dat hun muziek niet perfect klinkt, ongepolijst is en dat rauwe randje heeft. De grooves en de riffs zul je voelen!

Bluesduo

Het bluesduo Richville bestaat nog niet zo lang, maar dat betekent niet dat de muziek daar dan ook maar een klein beetje minder door klinkt. Zanger en gitarist Richard van Bergen speelde, voor het starten van zijn eigen bands, bij bluesgeïnspireerde acts als Malford Miligan, JW Roy en Dede Priest. Door de brede kennis over bluesmuziek heeft Richard zijn pure gitaarstijl ontwikkeld. Ook drummer Jeroen ‘JJ’ Goossens was onderdeel van de bands JW Roy en Dede Priest. Daarnaast speelde de tweemansband al eerder samen in The Sunset Travelers en Rootbag.

Rauwe sound

In 2019 bracht Richville de eerste single ‘Home’ en hun self-titled debuutalbum uit. Opzwepende garagebluesnummers worden hierop afgewisseld met rustige, constante beats. Twee jaar later kwam de opvolger van het debuutalbum: Raw, dat in één weekend werd opgenomen. Zoals de naam van het album al doet vermoeden, staat de rauwe sound centraal op de nieuwe plaat. Met zijn speciale Silverstone gitaar en verschillende amps zorgt van Bergen voor de volledig stripped down melodieën. Richville haalt zijn inspiratie dan ook vooral uit de rudimentaire blues en de Deltablues, maar zeker ook uit nieuwe werk zoals dat van The Black Keys.

Liefhebber van oude blues? Dan geniet je tijdens het Warmin’up Concert van de rootsy sound van Richville en kun je het meetikken van je rechtervoet beslist niet voorkomen.

More line up...

our best selection