Rodgairo Dalnoot

De stadsdichter van Tilburg

Rodgairo Dalnoot staat bij het publiek bekend als de stadsdichter van Tilburg. De Tilburger is echter nog veel meer dan dat. Zo is Rodgairo een talentvol spoken word-artiest en rapper onder artiestennaam (Roads) De 1’3. Begin 2021 kwam dan ook zijn debuut-EP Nacht Van Het Blauwe Uur uit.

Rodgairo als rapper

Zowel als spoken word-artiest, stadsdichter en rapper pakt Rodgairo Dalnoot uit met zijn technisch zwaar en cryptisch geschreven teksten, Bijbelse verwijzingen, puzzels van woordspelingen, jazzy cadans en intelligente accenten die verweven zijn in een presentatie vol beeldspraak en persoonlijke verhalen. Zowel met beat als zonder muzikale ondersteuning komen zijn teksten tot leven.

Rodgairo als stadsdichter

Rodgairo werkt ook al jongerenwerker en zijn ervaringen neemt hij mee ter inspiratie voor zijn job als stadsdichter. Hij wil mensen verbinden en een podium bieden aan aanstormend schrijftalent. Zo vindt hij dat Tilburg veel verborgen schatten kent die hij aan het licht wil brengen middels zijn teksten. Via deze manier kan het publiek op literaire wijze veel meer van Tilburg ontdekken en verrast worden.

Rodgairo als spoken word-artiest

Dat Rodgairo talent heeft voor schrijven en indrukwekkende performances neerzetten, bleek al eerder. Zo won hij in 2019 de aanmoedigingsprijs van het Rotterdams internationale event Spoken Awards van SPOKEN.fm. Op dit moment vindt de Spoken Word theatertour plaats met alle winnaars van de Spoken Awards waar Rodgairo dus ook optreedt met zijn mix van hiphop en poëzie.

Za 10 sep '22


Schouwburg Concertzaal Tilburg

More line up...

our best selection