Fotograaf: Titia Hahne

Sabrina Starke

Awardwinnend retro-soulzangeres met invloeden uit de jazz, r&b en hiphop

Ruim een decennium geleden brak soulzangeres Sabrina Starke door toen het bekende jazzlabel ‘Blue Note’ haar muziek hoorde. Starkes debuutalbum Yellow Brick Road, met de hitsingle ‘Do for Love’, werd door het Amerikaanse label opnieuw uitgebracht. Het resultaat: het album ging platina nadat het een jaar lang in de charts stond. Vooral onder de soulliefhebbers vergaarde de zangeres grote bekendheid. Inmiddels heeft ze zes studioalbums uitgebracht, waarvan Underneath the Surface de recentste is.  

Muziek en awards

De Rotterdamse zangeres kan qua genre eigenlijk niet in één hokje worden gestopt. Haar muziek reikt van soul tot folk, van jazz tot r&b en van hiphop tot blues. De singer-songwriter produceerde twee albums met Pete Wallace, die ook samenwerkte met P!nk, Michael Bolton en Herbie Hancock. Daarnaast stond ze in New York in het voorprogramma van Dionne Warwick en bracht ze met topdirigent Vince Mendoza en het Metropole Orkest een album uit als ode aan Bill Withers. Niet zo vreemd dus dat Starke meerdere awards voor haar muziek heeft ontvangen. Zo kreeg ze onder andere twee Edisons en twee Radio 6 Awards uitgereikt.  

Veelzijdig talent

Sabrina Starke is niet louter een awardwinnende singer-songwriter. Zo liet ze haar creatieve talenten de vrije loop als curator van haar kunsttentoonstelling ‘Who do you think you are?’. Het werk ging over de schoonheid en complexiteit van multidimensionale identiteit en diende tevens als ondersteuning van haar laatste album. Daarnaast bewees Starke haar grote inspiratie, Nina Simone, een enorme eer. Samen met Jazz Orchestra of the Concertgebouw vertolkte ze de voorstelling ‘The Story of Nina Simone’ in theaters door het hele land. Dat de Rotterdammer een show van wereldklasse neerzette, bleek toen de succesvolle tour werd uitgebreid naar het buitenland.

Verwacht tijdens het eerste Warmin’up Concert van Better Get Hit 2022 dan ook geen mindere kwaliteiten. Sabrina Starke laveert met haar sterke, krachtige stem moeiteloos tussen soul, jazz en r&b.

More line up...

our best selection