Sarathy Korwar & The Upaj Collective

Sarathy Korwar is een percussionist/composer die geboren is in de VS maar opgroeit in India en nu London als uitvalsbasis heeft . Hij is geschoold als een klassieke tabla speler en studeerde bij Shri Rajeev Devasthali en Pandit Sanju Sahai.  Achter een drumset of op de tabla;  Sarathy is er net zo op zijn gemak. In 2011 studeert hij af als  MMus in Performance van SOAS (School of Oriental and African Studies) in London, met focus op de adaptatie van klassiek Indiaas ritmisch materiaal naar niet Indiase percussie instumenten.

London

Sinds hij naar  London verhuisd is, werkte Sarathy samen en trad op met mensen als  Karl Berger and Ingrid Sertso. Ook  met award winning instrumentalisten Arun Ghosh, Shabaka Hutchings en klassieke Indiase musici zoals Pt. Ajay Prasanna, Pt. Bhajan Sopori, Pt. Sanju Sahai en Padmashree Pt. Pratap Pawar. In 2015 werd Sarathy uitgenodigd op te treden voor de  Dalai Lama in het Royal Opera House in London.

Prijzen

Hij krijgt in 2014 de Rajshekhar Parikh Fellowship Award voor bijzondere uitvoeringen en zijn buitengewoon talent in Indiase muziek. In 2015 won Sarathy de Steve Reid InNovation Award van  PRS voor Muziek en wordt hij sindsdien begeleid door musici als Fourtet, Gilles Peterson en Emanative. Als support act van de Kamasi Washington UK tour in juni 2016 kreeg   Sarathy heel veel goede recensies.

1e album

Zijn 1e album “Day To Day” komt op 8 july 2016 uit op Ninja Tune en bevat veld opnamen van  Sidi musici, die afstammen van de Afrikaanse immigranten in India. Het album haalde heel veel eindejaarslijsten zoals de BBCs “Late Junction top 10 records of the year” en werd geprezen door Gilles Peterson, Four Tet, Floating Points, The Guardian e.v.a..

2e album

Momenteel werkt hij  aan de mix van zijn 2e album dat een onderzoek is naar deep jazz, hip hop, electronica en Zuid Aziatische identiteit. Het album is opgenomen in zowel London als Mumbai en presenteert een aantal rappers uit  Mumbai.

Sarathy speelt op Better Get Hit met zijn band  het  “UPAJ collective” dat resideert in het  Jazz Cafe London. UPAJ is een serie a series of vormgegeven events showcasing de beste Zuid Aziatische musici. The UPAJ collective is een losse band van Jazz musici en  Indiase klassieke  musici samen gebracht uit liefde voor jazz, Indiaas klassiek, samenwerking en improvisatie.

Tags