Fotograaf: Jonathan Hielkema

Steffen Morrison

Swingende soul met invloeden uit de rock & roll en disco

Soulzanger Steffen Morrison was van jongs af aan al bezig met de moves en de grooves. Hij liet zich inspireren door soulartiesten als James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye, maar ook door andere muziekstijlen. Denk dan aan de rock & roll van The Rolling Stones en Lou Reed. Inmiddels heeft Morrison al flink furore gemaakt sinds zijn debuut-EP Just Another Man dat in 2016 uitkwam. Recent bracht de zanger alweer zijn tweede studioalbum Soul Revolution uit.

Steffen Morrisons sound

Steffen geeft met zijn authenticiteit een eigen draai aan het kleurrijke soulgenre. De blazers in zijn muziek zorgen voor soepele melodieën en in sommige nummers komen ook de disco-invloeden terug. De swing is hoe dan ook aanwezig. Vanaf zijn debuut-EP en -album werkt de soulmuzikant samen met bekende producer Tjeerd Oosterhuis. Ook Andy Platts (Young Gun Silverfox) en Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) werkten mee aan Morrisons debuutalbum Movin’ On.

Voortvarende carrière

Naast de samenwerkingen op zijn albums heeft de zanger al op een hoop plaatsen laten zien wat hij waard is. Zo begon zijn carrière in 2013 bij The Voice of Holland waar hij een grote indruk maakte. In de jaren die volgden ging het rap. Steffen Morrison stond onder andere op festivals als North Sea Jazz en zijn single ´Old Enough to Know Better’ werd uitgeroepen tot ‘Top Song’ op NPO Radio 2. Sowieso verwierf Morrison een hoop bekendheid via radio en televisie met optredens bij De Wereld Draait Door en Radio 2, 3FM, Radio 10 en Radio 538.

Buitenlands succes

Wanneer de soulsensatie in 2019 de grens overgaat voor zijn zomertour blijkt ook het buiteland in de ban van de zanger. Met meerdere uitverkocht shows en lovende recensies in de Spaanse media overtuigt Steffen iedereen met zijn prachtige soul.

Steffen Morrison op BGH 2022

More line up...

our best selection