The Bluesbones

Belgisch bluestalent met wereldwijde nummer #1 hits

De Belgische band The Bluesbones bestaat uit een vijftal ervaren en gepassioneerde muzikanten. Zoals de naam al doet vermoeden staat het genre blues centraal. Binnen de blues zoekt de band de grenzen op; van bluesrock tot mellow en gevoelige bluesballads en van heavy rock tot country grooves. Al bijna een decennium lang laat de groep zien wat hij waard is met een nummer één hit en verschillende noteringen in de blues/rock hitlijsten van Amerika, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

The Bluesbones’ succes

In 2012 bracht The Bluesbones het debuutalbum Voodoo Guitar uit en sindsdien heeft de band hard aan de weg getimmerd. De afgelopen jaren hebben de bluesmuzikanten ruim 500 concerten en festivals gespeeld door heel Europa. Zo speelden ze onder andere in het voorprogramma of deelden ze het podium met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, The Nimmo Brothers en Tommy Castro. Daarnaast wonnen ze in 2016 de Belgian Blues Challenge en een jaar later waren ze de runner-up tijdens de European Blues Challenge in Denemarken. Ook op Spotify weet de band een groot publiek te trekken. Van Nederland tot Australië en van Frankrijk tot Amerika: The Bluesbones trekt wereldwijd een hoop luisteraars.

Sound

Door de jaren heen heeft de groep verschillende sounds gekend. Zo werd in de beginjaren gespeeld met voornamelijk slag- en tokkelinstrumenten. Een paar jaar later werd één van de gitaren echter ingeruild voor een toetsenist op de Hammond. In deze formatie zijn inmiddels nog twee studioalbums en twee live albums uitgebracht. Enerzijds horen we stuk voor stuk op elk album de showblues terug die door de warme Hammondklanken worden gedragen. Anderzijds brengen de songs toch ook variatie met verschillende pakkende gitaar- en orgelsolo’s die de passie en kwaliteit van de muzikanten goed naar voren brengt. De rauwe zang van zanger Nico de Cock rijmt alle klanken en melodieën bij elkaar en maakt het dan ook helemaal af. Een band om dus zeker te checken tijdens Better Get Hit 2022.

More line up...

our best selection