Fotograaf: Allard de Goeij

The Giant Everywhere

Music & Words van Teus Nobel, Reinier Baas, Alexander van Popta en Wil Boesten

The Giant Everywhere

In het project The Giant Everywhere komen jazz en literatuur samen. Binnen het genre Music & Words worden op het podium de teksten van Wil Boesten gecombineerd en ondersteund door de jazz-improvisaties van Teus Nobel, Reinier Baas en Alexander van Popta. Na de succesvolle reeks optredens rondom Boestens jazzroman ‘Grond’, gaan de drie muzikanten opnieuw met de auteur het podium op. Dit keer met een programma rondom de nieuwe, enerverende verhalen uit ‘The Giant Everywhere‘.

Muziek

Schrijver Wil Boesten speelt tijdens het optreden samen met trompettist Teus Nobel, gitarist Reinier Baas en toetsenist Alexander van Popta. Teus Nobel is inmiddels een gevestigde naam in de jazzscene. Hij heeft gewerkt met tientallen bekende artiesten en orkesten, speelde in verschillende theaters en musicals, reisde voor zijn muziek de hele wereld over en heeft naast zijn samenwerkingen met andere ook een eigen rijk gevuld repertoire. Voor één van zijn albums heeft hij ook al een Edison in ontvangst mogen nemen. Hetzelfde geldt overigens ook voor Reinier Baas. Twee van zijn studioalbums werden onderscheiden met deze prijs. Daarnaast kreeg hij carte blanche en compositieopdrachten van het Concertgebouw (Amsterdam), North Sea Jazz, November Music Festival en Pynarello. Tot slot heeft Alexander van Popta ook al een behoorlijke weg afgelegd. Als arrangeur voor het Metropole Orkest en Re:Freshed Orchestra laat hij zijn veelzijdigheid zien in de jazz, klassieke muziek en hiphop. Hij tourde door tientallen landen en de artiesten waarmee hij samenwerkt(e) zijn niet op twee handen te tellen

Een oogopslag uit The Giant Everywhere

Een man wordt zijn vader; een zeemeermin huilt om haar man; God komt in Düsseldorf; een schrijver dwaalt door Manhattan; een ander door London; een jonge vader had misschien moordenaar moeten worden.

More line up...

our best selection